Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos büntetéseket kaptak az uruguayiak a vb-botrány miatt

Az uruguayi válogatott több véleményes ítélettől sújtva esett ki a tavalyi világbajnokság csoportkörében, melyet nehezen dolgoztak fel…

(Photo by Youssef Loulidi/Fantasista/Getty Images)

Az uruguayi válogatottat több vitatható ítélet is kedvezőtlenül sújtotta a 2022-es világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén, és a Ghána elleni 2-0-s győzelem ellenére kiestek a csoportkör végén.

A találkozó lefújása után a Celeste játékosai rárontottak a német Daniel Siebert játékvezetőre, többen is rángatták és számonkértek egyes ítéleteket a bírón. A nagy tumultusban José María Giménez hátulról fejbekönyökölte Elkhan Mammadovot, a FIFA versenyigazgatóját, miközben a bíró közelébe akart kerülni, míg Edinson Cavani a játékvezető inzultálása mellett lefelé menet felborította a VAR-monitort.

A FIFA kivizsgálta az esetet és úgy határozott, hogy Giménez és Fernando Muslera kapust négy-négy, míg Cavani és Diego Godín egy-egy meccsre szóló eltiltást kapott. Ezen felül futballal kapcsolatos közösségi szolgálatot kell végezniük, valamint akár 20 ezer svájci frankig terjedő pénzbüntetést befizetniük. Az uruguayi szövetséget 50 ezer svájci frankra, valamint szektorbezárásra büntették a sportszerűtlenség miatt.