Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: “Minden megváltozott számomra”

Az argentin válogatott világbajnok csapatkapitánya először szólalt meg hosszabban a vb-cím tavaly decemberi megnyerése óta…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Az argentin válogatott klasszisa, Lionel Messi a minap egy podcast-műsor vendége volt, melyben leginkább a világbajnokság tapasztalatairól és a vb-cím megéléséről beszélt:

“December 18-án minden megváltozott számomra. Annyit álmodoztam a világbajnoki címről, egész pályafutásom során. Ezt akartam, és a végén el is jött az én időm. Isten elhozta nekem. Nem volt ennél alkalmasabb idő, mint most. Minden nap hálát adok, nem kérhetek ennél többet Istentől.”

“Volt néhány elveszített döntőm. Mindig közel voltam hozzá, de a trófeák nem jöttek. Annyi kritikát kaptam mindenhonnan, hogy nem jött össze ez. Mindig is meg akartam mutatni, milyen erős vagyok, de belül nagyon sokat szenvedtem. Nem azért, mert nem nyertem, hanem azért, mert igazságtalan dolgokat mondtak rólam. Ez az, ami idegesített és bántott. És most úgy tűnik, lezártam végre egy ciklust a pályafutásomban. Megnyertük a Copa Americát, most pedig a világbajnokságot” – fűzte hozzá.

A 35 éves világklasszis természetesen említést tett a nagy elődről, az 1986-os világbajnok Diego Maradonáról. Ez volt az első világbajnokság, melyen az argentinok ikonja nem lehetett jelen, miután 2020 novemberében elhunyt.

“Biztos vagyok benne, hogy Diego Maradona boldogan nézte odafentről a világbajnokságot. Nagyszerű lett volna megölelni őt világbajnokként, még szebb lett volna, ha tőle vehettem volna át a trófeát” – jegyezte meg Messi.

A Paris Saint-Germain kiválósága azt is megosztotta, hogy a döntő után a sok üzenet miatt blokkolták az Instagram-fiókját:

“A döntő után az Instagram-fiókomat blokkolták a rengeteg üzenet miatt. Több mint egymillió üzenetem volt. A WhatsApp-om is lefagyott. Elkezdtem válaszolni a rokonaimnak, de eltartott néhány napig. Nem az volt a célom, hogy a közösségi oldalakon a legtöbbet kedvelt fotó legyen, de úgy tűnik, az emberek szerettek volna látni engem a világbajnoki címmel. A mai napig érzelmekkel tölt el, amikor a közösségi médiában olyan videókat nézek, amelyek arról szólnak, hogy világbajnokok vagyunk.”

“Már a vb előtt is mondtam, hogy tetszik a Diegóról szól a dalunk, a torna alatt pedig vírus módjára terjedt, mindennap ezt hallottuk, énekeltük mi is. Az egész torna erről zengett, még azok is dalolták, akik nem is tudnak spanyolul. Biztos vagyok benne, hogy erőt adott, az összetartozásunk érzetet erősítette” – vélekedett a Muchachos című dal vb-verziójáról.

Az argentin válogatott tavaly decemberben története harmadik világbajnoki címét aratta az 1978-as és az 1986-os sikert követően.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!