Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klub-vb: simán jutott tovább a negyeddöntőbe az Al Ahly – videóval

A klubvilágbajnokságot ezúttal nem decemberben rendezik meg a katari vb miatt, hanem februárba. A nyolcaddöntőben egyetlen mérkőzést rendeztek meg, amelyet az Al Ahly és az Auckland City vívott meg egymással a legjobb.

(Photo by Alex Grimm – FIFA/FIFA via Getty Images)

Az Al Ahly teljes egészében dominálta a mérkőzést, végig az egyiptomi csapat akarata érvényesült, aminek meg is lett az eredménye, hiszen bejutottak a következő körbe. Már a 6. percben veszélyeztetett a pályaválasztó, de Mohamed Serif ígéretes helyről nem találta el a kaput. Az első játékrész hajrájában több lehetősége is volt a gólszerzésre az Al Ahlynak, és a ráadásban az egyikből meg is született a vezető találat, Hussein El Shahat egy labdaátvételt követően 20 méterről gyönyörű gólt rúg (1-0), így előnnyel mehetnek pihenőre az egyiptomiak.

Az 56. percben pedig jön a második találata az Al Ahlynak, egy labdaszerzést követően gyors kontrát vezetnek végig pár passzból, amelynek a végén Mohamed Sherif értékesíti higgadtan a ziccerét (2-0). Az ezt követő negyedórában két gólt is szerezhettek volna az egyiptomiak, de Mohamed Sherif és Hamdi Fathi is elpuskázta lehetőségét. A hajrában még Percy Tau is betalált, a csereként beálló dél-afrikai csatár higgadtan értékesítette a ziccerét (3-0). Az új-zélandi csapat komolyabb sansz nélkül hozta le a 90 percet, és a védekezésük sem állt a legstabilabb lábakon, ennek következtében teljesen megérdemelt az Al Ahly 3-0-ás sikere.

Az Al Ahly ellenfele a negyeddöntőben az MLS-ben szereplő Seattle Sounders lesz.

Al Ahly – Auckland City 3-0 (2-0)
Helyszín: Stade Ibn Batouta (Tanger), Vezette: Ma Ning (kínai)
Gólszerzők: El Shahat (45+2.), M. Sherif (56.), P. Tau (86.)
Kiállítás: A. Mitchell (90+7.)

A mérkőzés videós összefoglalója: