Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lewandowski góljával nyert idegenben a Barcelona! – videóval

A Real Betis otthonában gyűjtötte be a három pontot a Barcelona, a mérkőzés a spanyol élvonal (La Liga) 17. fordulójából került pótlásra. 

(Photo by Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images)

A mérkőzés első lehetősége a Real Betis előtt adódott. A 10. percben Iglesias játszotta meg Luiz Henriquét, aki egy csel után lövésre szánta el magát, ami végül elkerülte Ter Stegen kapuját. A 19. percben a Barcelona is megvillant, ekkor Pedri csapta be csúnyán védőit, de Rui Silva eszén már nem tudott túljárni. A 33. percben Frenkie de Jong remek beadását követően Raphinha bólintott a hálóba, viszont mint kiderült, a brazil szélső lesen volt az átadása pillanatában. 

A fordulás után a Barcelona dolgozta ki az első nagy helyzetet, a 48. percben Baldé passza után Pedri két védő között lőtt, de Rui Silva hatalmas bravúrral védett. A 66. percben megtört a gólcsend, Baldé passzolt a hosszú oldalon érkező Raphinhához, aki közvetlen közelről a kapuba gurított. A 80. percben növelni tudta előnyét Xavi legénysége, egy szöglet után Araujo fejelte a labdát, amit Lewandowski kezelt le, majd a jobb alsóba lőtt. A 85. percben szépített a Betis, egy beadást követően Koundé testéről a saját kapujába pattant a labda. Mindent egybe véve a Barcelona több lehetőséget alakított ki mint a Real Betis, de játékban is többször a hazai együttes fölé nőtt, megérdemelt Barca siker született. 

Real Betis – FC Barcelona 1-2 (0-0)
Helyszín:
Estadio Benito Villamarín (Sevilla); Vezette: Ricardo Bengoetxea
Gólszerzők:
Koundé (85., öngól) ill. Raphinha (66.), Lewandowski (80.)
Sárga lapok: Ruibal (66.), Guardado (67.), Luiz Felipe (69.) ill.
Kiállítás:
Carvalho (lefújás után) ill.

Real Betis: Silva – Ruibal (Sabaly 77.), Pezzella, Luiz Felipe, Abner – Rodriguez, Carvalho (Guardado 62.) – Luiz Henrique (Rodri 77.), Fekir (Juanmi 62.), Canales – Iglesias (Willian José 77.). Menedzser: Manuel Pellegrini

FC Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araujo, Christensen, Baldé – De Jong, Busquets, Pedri (Kessié 90.) – Raphinha (Fati 80.), Lewandowski, Gavi (Torres 84.). Menedzser: Xavi Hernández

Videós összefoglaló:

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore