Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: kétszer hátrányba került, mégis győzni tudott a Galatasaray – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 22. fordulójának szerdai mérkőzései közt a listavezető Galatasaray a gyengélkedő abszolút újonc Ümraniyespor ellen lépett pályára…

(Photo by BSR Agency/Getty Images)

A Galatasaray az előzetesen vártnál jóval nehezebben, 3-2-es győzelmet szenvedett ki az Ümraniyespor ellen hazai környezetben. A vendéglátók nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, azonban az első tíz perc végén mégis az ellenfél szerzett vezetést, miután egy lendületes kontra végén Geraldo beadását Umut Nayir váltotta közelről gólra. A jelentős hazai mezőnyfölény ellenére a kapu előtt rendre elfogyott a tudomány, mígnem az első félóra végén egy szöglet utáni lecsorgó labdát Abdulkerim Bardakci pofozott be a hálóba. Alig több mint öt percig volt egál az állás, ugyanis a 39. minutumban már ismét a vendégeknél volt az előny, miután Oguz Gürbulak egy védhetetlen kapáslövéssel vette be Muslera ketrecét. A szünet után tovább fokozódott a Galata nyomása és egy óra elteltével Mauro Icardi egy panenkázva elvégzett büntetővel kiegyenlítette a találkozó állását. A hazaiak egyre inkább vérszemet kaptak és tovább nyomtak immár a vezetésért. Az utolsó tíz perchez érve az Ümraniyespor tíz emberre fogyatkozott Avaouno második sárga lapja miatt. Az emberelőnyben játszó Galata nem sokkal később bevitte a győztes gólt, miután Bardakci bejátszásából Mauro Icardi fejelt a hosszú sarokba, aki ezzel a duplával 11 pályára lépés alatt már nyolcgólos a szezonban.

A Galata az újabb hazai sikerrel immár hét pontra növelte az előnyét a csütörtökön az Adana Demirspor vendégeként pályára lépő Fenerbahce előtt.

Galatasaray – Ümraniyespor 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Bardakci (32.), Icardi (60., 83. – az elsőt büntetőből), ill. Nayir (11.), Gürbulak (39.)
Kiállítva: ill. Avaouno (77.)

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore