Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nagyon simán legyőzte a Real Madrid a szenvedő Valenciát – videóval

A Real Madrid és a Valencia a spanyol bajnokság (La Liga) 17. fordulójában elmaradt mérkőzését pótolta, amit a Spanyol Szuperkupa miatt halasztottak el. Végig dominált a királyi gárda a mérkőzésen, és a második félidőben igen gyorsan jöttek is a gólok, amivel a “Denevérek” nem tudta mit kezdeni, ráadásul a végén még emberhátrányba is kerültek. A Valencia első meccsét játszotta Gennaro Gattuso nélkül, a csapat játékosa azonban nagyon vérszegény és hitehagyott volt. 

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Hatalmas fölényben futballozott a Real Madrid, azonban ezt nem tudta gólra váltani. Már rögtön a 4. percben jött az első nagy helyzete a királyi gárdának, amikor Asensio kapott egy csodás passzt Modrictól, majd az ötös jobb sarka elől kapura is lőtt, de Mamardasvili vetődve védett. Sokáig a mezőnyben folyt a játék, igen sok szabálytalansággal. Aztán a 19. percben Benzema adta sarokkal középre a labdát, majd ismét Asensio lőtt kapura, de a jobb sarkával blokkolt az elé bevetődő Paulista. A 31. percben Camavinga már az oldalhálóba lőtt Asensio indítása után, míg a 47. percben Rüdiger be is talált, de hiába ünnepelt, a gólt érvénytelenítették, mert előtte Benzeme ellökte Musah-t. Az esetért a francia sárga lapot is kapott, és ezzel ért véget a játékrész.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is a Real Madrid dominált. Az 52. percben pedig már összejött a szabályos gól is, amikor Benzema passzát nagyjából 19 méterről Asensio a jobb sarokba bombázta. Nem kellett sokat várni a Real második találatára sem, hiszen az 54. percben Vinícius Junior 10 méterről, az ötös bal sarka elől a kapu bal sarkába lőtt laposan. Benzema a saját térfeléről indította a brazilt. Az 56. percben Modric lőtt a kapusba, majd visszapattant elé a labda, amit most Benzema lőtt el, de Diakhaby az útját állta. Ezt követően a Real visszavett a tempóból, és sok minden nem történt egészen a 72. percig, amikor Paulista szándékosan sípcsonton rúgta Viníciust, amiért azonnali piros lapot kapott a védő, így emberhátrányba került a Valencia. A 74. percben Valverde kapura is tudott lőni, és bár a jobb alsó sarkot célozta meg, Mamardasvili bravúrral védett. A 82 percben Camavinga passzával megindult Tchouaméni, de az ötös sarka elől a kapusba lőtt, majd a 89. percben Rodrygo léc alá taró szabadrúgását szedte ki Mamardasvili. Még a 92. percben Vinícius passzát Asensio 22 méterről nem sokkal vágta a bal alsó mellé, és ezzel véget is ért a mérkőzés.

Real Madrid – Valencia 2-0 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid) Vezette: Javier Alberola Rojas
Gólszerzők: Asensio (52.), Vinícius Junior (54.) ill. –
Sárga lap: Nacho (33.), Benzema (45+5.), Asensio (62.)
 ill. Diakhaby (60.)
Kiállítás: ill. Paulista (72.)

Real Madrid: Courtois – Nacho, Militao (Carvajal, 36.), Rüdiger, Camavinga – Modric (Valverde, 66.), Kroos (Tchouaméni, 66.), Ceballos – Asensio, Benzema (Rodrygo, 60.), Paulo Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Valencia: Mamardasvili – Foulquier, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gaya – Musah (Cömert, 75.), Guillamón, André Almeida (Moriba, 70.) – Castillejo (Marcos André, 58.), Cavani (Fran Pérez, 75.), Lino (Lato, 70.). Vezetőedző: Voro

A bajnokság jelenlegi állása:


Standings provided by Sofascore