Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb-selejtezők: kőkemény csoportban a magyar válogatott

Az UEFA a nyoni központjában megtartotta a 2025-ös, szlovákiai Európa-bajnokság selejtező csoportjainak sorsolását…

A magyar U21-es válogatott nem került egyszerű selejtezőcsoportba a következő korosztályos Európa-bajnoki kvalifikáción, hiszen a mieink Spanyolország, Belgium, Skócia, Kazahsztán és Málta válogatottjával kerültek azonos csoportba.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint idén megkezdődik a 2025-ös U21-es Európa-bajnokság selejtező sorozata, amelynek sorsolását csütörtökön délelőtt tartotta meg nyoni székhelyén az UEFA. Gera Zoltán szövetségi edző együttese nem volt szerencsés a sorsoláson, az első kalapból a rekordbajnok spanyolokat, a másodikból a belgákat, a harmadikból a skótokat, az ötödikből a kazahokat, a hatodikból pedig Máltát húzták a csoportjába.

Az U21-es Európa-bajnokságokat kétévenként rendezi meg az UEFA, az idei tornának Grúzia és Románia közösen ad otthont, míg 2025-ben Szlovákiában találkoznak a kontinens legjobb U21-es utánpótlás-válogatottjai.

A szlovákiai Eb selejtezőjének sorsolására az UEFA a válogatottak előző három Eb-sorozatban elért eredményei alapján készítette el a kiemelést: a magyar válogatott jelenleg a 30. helyet foglalja el az európai rangsorban, ezért kapott helyet a negyedik kalapban a csütörtöki sorsoláson.

A csoportgyőztesek és a három legjobb csoportmásodik automatikusan biztosítja a helyét az Európa-bajnoki döntőben, a hat további második helyezett közül hárman pótselejtezőn biztosíthatják majd be a 2025-ös Eb-szereplésüket.