Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új támadót igazolt a Boca Juniors – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az argentin bajnoki címvédő Boca Juniors bejelentette a kiszemelt támadó megszerzését…

(Photo by Richard Callis/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Boca Juniors a 2023-as naptári esztendőre kölcsönvette a brazil Palmeirastól az urugayi támadó, Miguel Merentiel játékjogát.

A 26 éves csatár hazájában a patinás Penarol csapatában nevelkedett 2019-ig, miközben kisebb spanyol csapatoknál is szerepelt kölcsönben. Hazatérését követően Merentiel az argentin első osztályú Godoy Cruz csapatában próbálkozott, majd 2020 szeptemberében került a Defensa y Justiciához, akik először kölcsönvették, majd nem sokkal később véglegesítették őt. Az uruguayi támadó 78 mérkőzés alatt 26 gólra volt képes az Halcón színeiben, melyből tíz találatot a 2021-es második kiírásban, míg 14 pályára lépés alatt hét gólt a 2022-es Copa de la Liga Profesional küzdelmei során szerzett.

A Sao Pauló-i gigásznál viszont képtelen volt játéklehetőséget követelni magának, tavaly május óta mindössze 11 találkozón jutott szóhoz, ezalatt két gólt szerzett, így eljött az Argentínába való visszatérés ideje.