Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neuert sokkolta a kapusedzője kirúgása

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München néhány héttel ezelőtt váratlanul menesztette a klubnál több mint egy évtizede dolgozó kapusedzőt…

(Photo by Fabrizio Carabelli/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Bayern München német világbajnok sztárkapusa, Manuel Neuer a Süddeutsche Zeitung adott interjújában nem rejtette véka alá, hogy rendkívül meglepte a hozzá mindig közelálló kapusedző, Toni Tapalovic váratlan menesztése:

“Számomra egy csapás ez a döntés, teljesen ledöbbentett. A semmiből jött az egész, egyáltalán nem értettem. Amikor szembesültem a hírrel, úgy éreztem magam, mintha kitépték volna a szívemet. Ez volt a legőrültebb történés, amit valaha tapasztaltam a pályafutásomban. Pedig sok mindent átéltem már. Ez a döntés még a Schalke 04 szurkolóinak gyűlöleténél is durvább. A Bayern München mindig is egy nagy család akart lenni, ez az ügy viszont szégyellnivaló. Soha nem tapasztaltam ehhez hasonlót.”

A 36 éves kapus azt is sérelmezte, hogy a klubja máig nem indokolta meg, hogy Tapalovicnak miért kellett távoznia “Semmilyen indoklást nem kaptam, amit megértettem volna. Egy-két dolog ugyan elhangzott, de nem kaptam olyan érvet, amely kizárta volna, hogy megbeszéljük és tisztázzuk a dolgokat.”

Neuer jelenleg is súlyos sérülésből rehabilitálódik, miután a télen síbalesetben eltörte a lábát. Csapata januárban szerződtette a Bayern Mönchengladbach svájci kapusát, Yann Sommert a pótlása érdekében.