Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: a korábbi sikeredző kőkeményen nekiment Piolinak

Az AC Milan 1-0-ra elvesztette az Inter elleni milánói derbit, ami azonban a játék képe alapján sokkal simább végeredménnyel is zárulhatott volna…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

A szurkolókon kívül az AC Milan egykori sikeredzője, Arrigo Sacchi is kőkeményen bírálta a vezetőedző, Stefano Pioli felelősségét:

“A Milan már nem nevezhető csapatnak, főleg az első félidő alapján. Semmi nyomás, semmi letámadás, csak asszisztálás mindenhez. Nem szabad elfelejteni Stefano Pioli érdemeit a sikerekben, ugyanakkor a mostani felelőssége mellett sem mehetünk el. A Milan kezdi kitörölni azt, amit elért tavaly. 

Az ötvédős rendszerre való átállást zavart keltett és tönkretette az elmúlt évek munkáját. Hány kaput eltaláló lövése volt a Milannak az első félidőben? Nulla! Egy csapat volt a pályán, amelyiknek még nagyon küzdenie sem kellett az első félidőben mert a Milan mindent megengedett ellenfelének. Vörös szőnyegen adták át a pontokat az Internek.”

A Rossoneri címvédő csapatának trénere ugyancsak elismerte a hibákat:

“Egységesebben akartunk játszani, az ellenfélre vártunk, rosszul védekeztünk. Hiányzott az egyensúly a játékunkból az első félidőben, a másodikban már valamelyest javultunk támadásban. A játékrendszerváltás nem volt bonyolult, a játékosok is megfelelő hozzáállással dolgoztak a héten, hittünk benne, hogy ez működhet az Inter ellen. Abban hibáztunk, hogy nem tudtunk cselezni, nem mozgattuk a labdát, és emiatt kellett sokat védekeznünk az első félidőben. Nem olyan stabil a csapat, mint korábban, sok mindent jobban kell csinálnunk, de nem adhatjuk fel, támadóbbnak és agresszívebbnek kell lennünk” – tette hozzá Pioli.

Az utolsó három mérkőzését elveszítő Milan az újabb vereségével a bajnokság hatodik helyre csúszott vissza.