Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Lautaro Martínez döntött, az Inter legyőzte a Milant! – videóval

Győzött az Inter a 21. forduló legjobban várt mérkőzésén az olasz élvonalbeli bajnokságban: az AC Milan elleni derbit Lautaro Martínez döntötte el vasárnap este.

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Rossz formában várta az Inter elleni összecsapást a címvédő Milan. A játék képe ennek megfelelően alakult, a Nerazzurri ugyanis az első félidőben dominált. Stefano Pioli gárdája egyetlen kaput eltaláló lövést, sőt próbálkozást sem jegyzett a játékrészben. Ezzel szemben Simone Inzaghi fiai folyamatosan veszélyben tartották Ciprian Tatarusani kapuját, aminek a 34. percben meg is jött az eredménye: Lautaro Martínez sarokrúgást követően szerzett vezetést – a világbajnok támadó Hakan Calhanoglu szögletére érkezett fejjel. A felek egygólos különbséggel vonultak szünetre.

Az erőviszonyok a fordulást követően sem változtak sokat, André Onana kapusnak ezúttal sem akadt védeni valója, noha Rafael Leao és Brahim Díaz beállásával mutatott némi életjelet a Rossoneri. Az Inter megőrizte előnyét, sőt szerezhetett volna újabb gólt is, ám végül az egy találat is elég volt a három ponthoz.

Az Inter 13 ponttal lemaradva második a Napoli mögött a tabellán, míg a hatodik pozícióban álló Milan nem tudta kihasználni az Atalanta botlását.

Olaszország, Serie A, 21. forduló
FC Inter – AC Milan 1–0 (1-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza; Játékvezető: Davide Massa
Gólszerzők: Lautaro Martínez (34.)
Sárga lap: Mkhitaryan (67.), Acerbi (68.), ill. Kalulu (32.), Gabbia (49.), Leao (62.), Giroud (84.), Rebic (88.)

Inter: Onana – Skriniar, Acerbi, Bastoni – Darmian, Barella (Asllani 90+4.), Calhanoglu (Gagliardini 89.), Mkhitaryan (Brozovic 71.), Dimarco (Gosens 71.) – Lautaro Martínez, Dzeko (Lukaku 71.). Vezetőedző: Simone Inzaghi.

Milan: Tatarusanu – Kalulu, Kjaer (Rebic 86.), Gabbia (Thiaw 70.) – Calabria (Saelemaekers 55.), Messias (Brahim Díaz 46.), Tonali, Krunic, T. Hernández – Giroud, Origi (Leao 55.). Vezetőedző: Stefano Pioli.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Cremonese 0–2 Lecce
Roma 2–0 Empoli
Sassuolo 1–0 Atalanta

Vasárnap
Spezia 0–3 Napoli
Torino 1–0 Udinese
Fiorentina 1–2 Bologna

Hétfő
18:30 Verona – Lazio (Sport 1)
20:45 Monza – Sampdoria (Sport 1)

Kedd
20:45 Salernitana – Juventus (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore