Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag Dániel megtalálta a helyét az USA-ban

Az MLS-ben szereplő Philadelphia Union magyar légiósa a minap klubcsapata gólrekordere lett

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images)

A Philadelphia Union csapatát erősítő magyar válogatott középpályása, Gazdag Dániel a Nemzeti Sportnak adott interjúban foglalta össze eddigi tengerentúli tapasztalatait és beszélt a várható jövőjéről is:

“Én és a családom is megtalálta a helyét Amerikában, kiegyensúlyozottan, boldogan éljük a mindennapjainkat. Fontos továbbá, hogy a csapattársak hamar befogadtak, mindenki segített, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Egyre nagyobb lett az önbizalmam, hiszen érzem, számítanak rám, sőt fontos tagja vagyok a Philadelphiának. Sallói Danival baráti a viszonyom, sokat beszélgetünk, ha vége a meccsünknek, az az első, hogy megnézem, mit játszott a Sporting és ő szerzett-e gólt, mert ha igen, gratulálok neki. Nikolics Nemanját is jól ismerem a válogatottból, rendszeresen beszéltünk és váltottunk üzeneteket, amikor kiszerződtem, sokat köszönhetek neki. Már csak két gól kell, hogy megelőzzem, remélem, sikerül. Ha megtörténik, írok neki egy „szép” üzenetet…”

“Jól kezdtük az idényt, háromszor nyertünk, kétszer ikszeltünk, viszont az utóbbi három meccsen csak egy pontot szereztünk. Időnként kiemelkedően futballozunk, ám vannak periódusok, amikor teljesen kihagy a csapat, ezt ki kell küszöbölnünk a jövőben, jobban kell koncentrálnunk. Mindettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a rájátszásba jutunk és ott bármire képesek vagyunk” – mondta el csapata szerepléséről.

“Nagyszerű formában érzem magam, olyan passzban vagyok, hogy rendre elém pattan a labda, ezt a hullámot meg akarom lovagolni. A nyolc bajnokin szerzett hat gól jól mutat, de nincs megállás, újabb gólokat akarok lőni” – tette hozzá a folytatást illetően.