Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Példaértékű: őssejtdonor-műtétje miatt harcképtelen a Lipcse magyarja

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig magyar válogatott játékosa nemes cél érdekében veti alá magát egy műtéti beavatkozásnak…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

A Bild beszámolói szerint az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje, Willi Orbán őssejtműtétnek veti alá magát, miután már múlt szombat óta injekciót kap a beavatkozásra készülve, így azóta nem is edz a lipcsei klubnál. A műtétre szerdán kerül sor, így minden bizonnyal kihagyja az Union Berlin elleni szombati rangadót.

Orbán még 2017-ben regisztrált a német őssejt-adatbázisba egy kampány részeket és most nyílt lehetőség arra, hogy emberéletet mentsen a csontvelőjéből kinyert őssejtekkel.

“Ez egy lehetőség, hogy egy emberi életet megmentsek nagyon kevés erőfeszítéssel. Nagyon remélem, hogy adományom segíthet a címzett teljes gyógyulásában. Persze elképzelhető, hogy nem játszok az Union ellen, de ez most másodlagos. Aki ismer, az tudja, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy gyorsan visszakerüljek a csapathoz” – nyilatkozta a 30 éves hátvéd.

Orbán elárulta azt is, példát szeretne mutatni, hogy minél többen regisztráljanak őssejt-donornak. A tervek szerint tíznapos kihagyás várhat a műtét után a Lipcsi védőjére, melyet követően újra edzésbe állhat.