Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belgium: kinevezték a válogatott új szövetségi kapitányát! – Hivatalos

A Belga Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán bejelentette, hogy kinevezték a válogatott új szövetségi kapitányát Domenico Tedesco személyében.

(Photo by Fantasista/Getty Images)

A Belga Labdarúgó-szövetség már hosszú ideje Domenico Tedescót szerette volna kijelölni Roberto Martinez utódjaként a belga válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Ez elől a napokban minden akadály elhárult, így ma megszületett a bejelentés, miszerint Tedesco fog leülni a “Vörös Ördögök” kispadjára. A 37 éves tréner az alábbiakat mondta a hivatalos közleményt követően:

Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én lehet az új belga szövetségi kapitány. Nagyon motivált vagyok és alig várom, hogy megkezdhessem a munkát. Már az első beszélgetésektől kezdve nagyon jó érzéseim voltak ezzel a lehetőséggel kapcsolatban, így nem gondolkodtam sokat az ajánlaton.

Domenico Tedesco legutóbb az RB Leipzig együttesét irányította, ahonnan tavaly szeptemberben menesztették őt a gyenge szezonkezdetre hivatkozva. A német-olasz edző a 2024-es Európa-bajnokságig szóló szerződést írt alá a belga szövetséggel. Első mérkőzését szövetségi kapitányként március 24-én vívhatja meg, amikor Belgium Svédország ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőt.