Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt a horvátok legendás sikeredzője

A szerdai napon hosszantartó betegség után elhunyt a horvát labdarúgás történetének valaha volt legjobb edzőjének tartott szakember…

A hazájában csak az “edzők edzőjének” hívott Miroslav “Ciro” Blazevevic két nappal a 88. születésnapja előnyt hunyt el Zágrábban. A horvátok egykori legendás edzője hosszabb ideje rákos megbetegedéssel küzdött.

A kiváló szakember 1968 óta íródó edzői pályafutásának legnagyobb sikere egyértelműen az volt, amikor az 1998-as világbajnokságon bronzéremig vezette a horvát válogatottat. Blazevic 1994 és 2000 között volt hazája nemzeti csapatának szövetségi kapitánya. Edzői pályafutása során több alkalommal irányította a Dinamo/Croatia Zagreb, az NK Zagreb vagy a Hajduk Split együtteseit, de megfordult Franciaországban, Svájcban, Görögországban, Szlovéniában is Kínában is. Szövetségi kapitányként hazáján kívül Irán és Bosznia-Hercegovina válogatottját is irányította.

Blazevic a Dinamóval jugoszláv és horvát bajnoki címet, míg Grasshoppersszel svájci bajnok lett.

A horvát válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic többször is hangsúlyozta, futballszakmai mentorának tekinti a most elhunyt szakembert.