Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

E. Martínez: “Mbappé a legjobb francia játékos, akit valaha láttam”

A világbajnok argentin válogatott kapusa a nemzetközi sajtóban sok kritikát kapott a mutatott viselkedése miatt…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Az argentin válogatott kapusa, Emiliano Martínez az Olénak adott interjújában öntött tiszta vizet a pohárba a világbajnoksággal kapcsolatos kérdésekben. Az Aston Villa kapusa elmondta, hogy eszébe sem jutott tiszteletlennek lennie a legyőzött franciák legjobbjával, Kylian Mbappéval:

“Senkit nem akartam megbántani. Pályafutásomnak köszönhetően franciák közt nőttem fel, soha nem volt problémám velük. Talán Giroud el tudná mondani, milyen ember vagyok. Kedvelem a francia kultúrát és mentalitást. Ami az öltözőben történik, annak nem szabad kiszivárognia. Amikor Franciaország 2018-ban legyőzött minket, akkor ők Messit gúnyolták dalba foglalva. Ha egy csapat Brazíliát győzi le, akkor Neymarról énekel. Semmi személyeskedés nincs Mbappé irányába. Nagyon is tisztelem őt.”

A 30 éves kapus a Buenos Aires-i ünneplés során egy Mbappé-arcú játék babát fogott a kezében, mellyel kapcsolatban megerősítette, hogy a szurkolók dobták fel a buszra: “Az emberek csaknem száz babát dobtak oda nekünk az út során. Egy adott pillanatban a lábamhoz esett egy Mbappé-arcú baba, ami megnevettetett. Néhány másodpercre felvettem, majd visszadobtam az embereknek. Nem Mbappén nevettem, hiszen négyszer is túl járt az eszemen a döntőben. Miért nevetném ki? Nagyon sokra tartom őt. Ő a legjobb francia játékos, akit valaha láttam.”

“A meccs után azt mondtam neki, hogy ne csüggedjen, büszke lehet magára, mert nagyszerűen játszott. A világ egyik legjobbja, szinte egyedül nyerte meg a finálét, ezt neki is elmondtam. Amikor szembesültem vele, azonnal tudtam, hogy ő más. Miután Messi visszavonul, Mbappénak sok aranylabdája lesz– tette hozzá Martínez.

Az argentin kapus a vb-döntő és talán az egész világbajnokság legnagyobb védését mutatta be a hosszabbítás hajrájában, amikor Randal Kolom Muani lövését bravúrral hárította: “A labda elég furcsa irányt vett, miután lepattant a földre. Úgy éreztem, ki tudom védeni. Átlósan futottam ki a kapuból, szándékosan helyet hagyva a bal oldalamon. Ezzel akartam elérni, hogy oda lője a labdát.”

“Életemben nem táncoltam úgy a vb előtt. Vannak, akik azt gondolják, bohóc vagyok. Lehet, hogy igazuk van, de én csak ünnepeltem, miután elértünk valamit. A csatárok mindig ünnepelnek, egy kapus miért ne tehetné meg ugyanezt?” – jegyezte meg a tizenegyespárbajban bemutatott táncával kapcsolatban.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!