Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Pedri hozta a győzelmet a Barcelonának a Villarreal ellen – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 21. fordulójában a Barcelona a Villarreal otthonába látogatott. Nem játszott hatalmas fölényben a Barcelona, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy ismét begyűjtse a három pontot, de ehhez persze Pedri is kellett, aki az egyetlen gólt szerezte a mérkőzésen. A katalán gárda már 11 ponttal vezeti a tabellát a Real Madrid előtt, bár a királyiak egy meccsel kevesebbet játszottak. 

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

Kevés helyzetet és kiegyenlített első félidőt hozott a mérkőzést, a vezető gólt azonban a Barcelona lőtte a 18. percben, amikor De Jong, Raphinha és Lewandowski villámgyors passzváltása után végül Pedrihez került a labda, aki a jobb alsóba lőtt. A 19. percben ott volt az egyenlítési lehetőség a Villarreal előtt, amikor Baena emelése után Moreno a tizenegyespontról lőtt volna nagyon jó helyzetből, de nem találta el a labdát. A 25. percben De Jong passzát Lewandowski az ötös jobb sarka elől kapura rúgta, Reina azonban vetődve hatalmasat védett. A 32. percben Kessié nekiment Coquelinnek, akinek kifordult a térde, majd hamarosan le kellett cserélni, mivel sérülése igen komolynak tűnt. A legnagyobb egyenlítési lehetőség viszont a 46. percben érkezett a Villarrealnál, amikor Pedri borzalmas passzát Morales csípte el, majd lőtt is, de a csak a jobb alsó mellé sikerült. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidő még kevesebb helyzetet hozott, mint az első. Az elején főleg a szabálytalanságoké és a sárga lapoké volt a főszerep. A 63. percben Lewandowski passzát a kapu jobb alsó sarka mellé tette Raphinha, pedig középen Pedri érkezett. A 69. percben Raphinha 19 méterről lőtt kapura, azonban hatalmasat vetődve védett Reina. A 72. percben Pedri a jobb sarok elé fejelt egy szabadrúgást, majd Araújo éles szögből a rövid felső fölé bólintotta a labdát. A 90. percben majdnem jött a meglepetés, mivel Chukwueze a jobb alsóba lőtt, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. A 93. percben is nagy esély volt a Villarreal előtt, amikor Pino fejelte Trigeros elé a labdát, aki középről nagyon rosszul találta el a játékszert. Végül már nem változott az eredmény, és a Barcelona nyerte meg a mérkőzést.

Villarreal – Barcelona 0-1 (0-1)
Helyszín: Estadio de la Ceramica (Villarreal) Vezette: Hernandez Hernandez
Gólszerzők: – ill. Pedri (18.)
Sárga lap: Pau Torres (37.), Baena (49.), Parejo (62.), Moreno (71.) ill. Araujo (43.), de Jong (56.), Kounde (58.), Raphinha (81.)
Kiállítás: – ill. –

Villarreal: Reina – Alberto Moreno (Trigueros, 83.), Pau Torres, Albiol, Foyth – Parejo, Capoué, Coquelin (Chukwueze, 36.) – Baena (Mojica, 83.), Morales (Nino, 83.), Pino. Vezetőedző: Quique Setién

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, Christensen, A. Balde – Pedri, de Jong, Kessié (Alba, 88.), Gavi – Raphinha (Ferrán Torres, 81.), Lewandowski. Vezetőedző: Xavi

A 21. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Cadiz – Girona 2-0

Szombat:
Alméria – Betis 2-3
Sevilla – Mallorca 2-0
Valencia – Athletic Bilbao 1-2

Vasárnap:
Getafe – Rayo Vallecano 1-1
Celta Vigo – Atlético Madrid 0-1
Valladolid – Osasuna 0-0
Villarreal – FC Barcelona 0-1

Hétfő:
21:00 Espanyol – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

 

A bajnokság aktuális állása: