Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentinok fiatal játékosa Mbappé tizenegyeseit imitálta a vb-döntő előtt

A világbajnok argentin válogatott keretének legfiatalabb tagja a világbajnoki döntőt elevenítette fel…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Atlanta United csapatában játszó Thiago Almada a napokban az ESPN-nek adott interjúban felidézte, hogy a világbajnoki döntő előtt, hogyan segített a kapus Emiliano Martíneznek a tizenegyespárbajra való felkészülésben:

“A döntő előtti napon edzés után ott maradtam gyakorolni és Dibu megkért, hogy rúgjak neki tizenegyeseket úgy, mintha Kylian Mbappé lennék. Próbáltam erősen, jól helyezve rúgni őket. Gyakorolni szeretett volna és közel állt hozzá, hogy kivédjen egyet.”

A 21 éves egykori Vélez-játékos hozzátette, hogy a vb-döntő tizenegyespárbaját nyugodtan szemlélte a kispadról, bízott a kapusukban: “Magabiztos voltam, mert tudtam, hogy Dibu hárítani fog egyet-kettőt, gondoltam, hogy csak belövünk annyit, amennyi kell a győzelemhez… Hatalmas élmény volt a finálé és az egész világbajnokság. A döntő első félideje jól sikerült számunkra, aztán öt perc alatt kiegyenlítették a kétgólos vezetésünket, és onnantól elég őrült meccs lett. Úgy éreztem, hogy a hosszabbításban is mi voltunk a jobbak és meg kell nyernünk ezt a mérkőzést, szerencsére a sors sem gondolta másképpen.”

A fiatal játékosnak a lengyelek elleni, utolsó csoportmérkőzés hajrájában jutott nyolc perc a világbajnokságon. Ugyanakkor az edzésmunkáját Lionel Scaloni szövetségi kapitány is többször dicsérte, beválogatása pedig a munkájának dicsérete mellett azt is mutatja, hogy a jövöben számítani fognak rá.

Tehetsége alapján Almada a 2024-es Copa Américán és még inkább a 2026-os világbajnokságon jó eséllyel az új, fiatalosabb argentin válogatott egyik húzóembere lehet majd.

A fiatal irányító az első MLS-szezonjában 29 mérkőzésen hat gólt és 11 gólpasszt regisztrált az Atlanta Unitedben, hamarosan pedig megkezdi a második idényét a ligában.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!