Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Giuseppe Rossi visszatért korábbi csapatához – HIVATALOS

A héten edzőt is váltó SPAL visszaszerezte korábbi játékosát, a csapatot már az előző idényben is erősítő egykori válogatott csatárt…

(Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő SPAL együttese a péntek esti órákban erősítette meg, hogy az idény hátralévő részére ismét szerződtette Giuseppe Rossit.

A 36 éves támadó fénykorában a Manchester United, a Villarreal és a Fiorentina csapatait is erősítette. Azonban számos súlyos térdsérülése teljesen megpecsételte pályafutását, soha nem tudta kihozni magából a benne rejlő potenciált, noha hatalmas karriert jósoltak neki. Főként olasz és spanyol kluboknál igyekezett megtalálni számításait, hároméves kihagyás után 2020-ban az MLS-ben versenyző Real Salt Lake szolgálatában állt, ahol a 2020-as idényben mindössze hét pályára lépésre futotta erejéből.

A 30-szoros válogatott Rossi az elmúlt években már csak árnyéka volt korábbi önmagának, tavaly novembertől az elmúlt idény végéig szintén a SPAL-nál próbálkozott, akkor 14 másodosztályú bajnokin háromszor volt eredményes.

A ferrarai csapat három évvel ezelőtt még a Serie A-ban szerepelt, jelenleg viszont kieső helyen áll a második vonalban, ezért a héten Daniele De Rossit egy másik 2006-os világbajnok váltotta Massimo Oddo személyében a vezetőedző posztján.