Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

José Mourinho veheti át a PSG irányítását – sajtóhír

A francia sajtó egyre élesebben bírálja a Paris Saint-Germain vezetőedzőjét, akinek a helye komoly veszélyben lehet…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

A Foot Mercato értesülései szerint a Paris Saint-Germain vezetősége felvette a kapcsolatot José Mourinhóval, akivel a következő szezontól kezdődően helyettesíteni akarják jelenlegi vezetőedzőjüket, a sokat bírált Christophe Galtiert.

A PSG jelenleg ugyan öt pont előnnyel vezeti a francia bajnokság (Ligue 1) aktuális kiírását, idő előtt kiesett a Francia Kupából, míg a Bajnokok Ligájában elvesztette a nyolcaddöntő-párharc első mérkőzését a Bayern München ellen, és a kiesés szélére sodródott. Noha Galtiert még csak tavaly nyáron nevezték ki a PSG kispadjára, a francia sajtó úgy tudja, hogy a klub vezetése máris elégedetlen a szakember munkájával.

A 60. születésnapját a közelmúltban ünneplő Mourinho jelenleg az AS Roma vezetőedzője, a szezon végéig köti őt szerződés a “farkasokhoz”, és egyelőre nem tisztázódott, hogy meg fogja-e újítani a megállapodást.

Mourinho eddigi karrierje során olyan csapatokat irányított, mint a Chelsea, a Manchester United, a Tottenham, a Real Madrid vagy az Inter, miközben 2004-ben az FC Portóval, 2010-ben pedig a milánóiakkal nyerte meg a Bajnokok Ligáját.