Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: féltucatot lőttek a katalánok a forduló nyitányán – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 22. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a mezőny második felében helyet foglaló Girona és Almería találkozott egymással…

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A táblázat első felének irányába kacsintgató Girona a vártnál simább és mozgalmasabb mérkőzésen 6-2-re intézte el az Almeríát. A katalánok már az első tíz percen belül megszerezték a vezetést, amikor A. Martínez kapu elé ívelt bejátszásából az argentin gólfelelős, Valentín Castellanos fejjel volt eredményes. “Taty” nem sokkal később ismét betalált, újabb találatát azonban les miatt nem adták meg. Az első félidő hajrájában a Girona újabb (érvényes) találatokkal szórta meg az Almeríát. A 34. minutumban R. Riquelme középre fejelt labdáját Viktor Cigankov pofozta közelről a hálóba, két perccel később egy lendületes kontra végén Rodrigo Riquelme maga is eredményes tudott lenni, majd nem sokkal a szünet előtt Javi Hernández a kapust átemelve volt eredményes. A tíz percen belül szerzett három góllal a Girona 4-0-ra vezetett a félidőben. A folytatásban a hazaiak némileg visszavettek, az Almería pedig elkezdett életjeleket mutatni és a második etap derekánál Largie Ramazani kapáslövésével szépíteni tudtak. Mielőtt nagyon bízni kezdtek volna a felzárkózásban a hazaiak újabb két alkalommal voltak eredményesek: előbbi Iván Martín az ötös sarkáról emelt a hálóba egy keresztlabdát, majd a veterán Cristhian Stuani ugyancsak közelről bombázott a léc alá. Az utolsó szó a vendégeké volt, a 81. minutumban El Bilal Touré jegyzett egy szépségtapaszt, mellyel beállította a 6-2-es végeredményt.

Győzelmével a Girona felkapaszkodott a 11. helyre, immár öt ponttal megelőzve a zsinórban harmadszor kapituláló Almeríát.

Girona – Almería 6-2 (4-0)
Gólszerzők: Castellanos (8.), Cigankov (34.), R. Riquelme (36.), J. Hernández (43.), I. Martín (77.), Stuani (79.), ill. Ramazani (66.), E. Touré (81.)

(A “Megtekintés a Youtube-on” feliratra kattintva tekinthető meg!)

A 22. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Girona – Almería 6-2

Szombat:
14:00 Real Sociedad – Celta Vigo (tv: Spíler 2)
16:15 Real Betis – Real Valladolid (tv: Spíler 2)
18:30 Mallorca – Villarreal (tv: Spíler 2)
21:00 Osasuna – Real Madrid (tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Elche – Espanyol (tv: Spíler 2)
16:15 Rayo Vallecano – FC Sevilla (tv: Spíler 2)
18:30 Atlético Madrid – Athletic Club (tv: Spíler 2)
21:00 FC Barcelona – Cádiz (tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Getafe – Valencia CF (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore