Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Hazai pályán harcolta ki a győzelmet az MU, búcsúzott az FC Barcelona – videóval

Hiába szerezte meg a vezetést az FC Barcelona, Erik ten Hag csapata meg tudta fordítani az összecsapást a hazai közönsége előtt…

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

A forduló legnagyobb rangadójának ígérkezett a Manchester United – FC Barcelona összecsapás az Európa-liga csütörtöki játéknapján, hiszen az odavágó folyamán a felek egy Bajnokok Ligája szintű mérkőzést játszottak egymással a Bernabeu gyepén, ahol egy igazságos döntetlen született 2-2-es végeredménnyel.

A visszavágóra maradt döntés pedig azt hozta amit ígért a nézőknek, hiszen a két csapat ismét egymásnak esett, hogy eldöntsék ki jut tovább az európai porondon. Az FC Barcelona Pedri, Gavi és Dembelé nélkül vágott neki az összecsapásnak, azonban ez az első félidő folyamán ez nem látszódott meg a játék képe alapján, a katalánok ennek eredményeként a 18. percben, egy Robert Lewandowski által értékesített tizenegyesnek köszönhetően meg is szerezték a vezetést, amelyre a manchesterieknek nem volt válasza az első játékrészben.

A második félidőben megújult erővel lépett pályára az MU, amelynek eredményeként Fred már a 47. percben kiegyenlített, így hozva tűzbe a hazai közönséget. Erik ten Hag csapata teljesen új sebességre kapcsolt, Rashford, Sancho, és a csereként beálló Antony felfutásaira nem volt ellenszere az FC Barcelona védőinek. A 73. percben végül Antony tudott betalálni így megszerezve a vezetést csapata számára, amely mint később kiderült a továbbjutást jelentette a hazai csapatnak.

Az FC Barcelona így a Bajnokok Ligájából való kiesését követően az Európa-ligából is idejekorán búcsúzik, míg a Manchester United akár a Ferencvárost is kaphatja a következő forduló sorsolásán.

Manchester United –Barcelona 2-1 (0-1)
Helyszín:
Stamford Bridge (Anglia) Vezette: Turpin (francia)
Gólszerző:
Fred (47.) Antony (73.) ill. Lewandowski (18.)
Kiállítás: -ill.-

Manchester United: David de Gea, Lisandro Martínez, Raphaël Varane, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka (Diogo Dalot), Jadon Sancho (Alejandro Garnacho), Casemiro, Fred, Wout Weghorst (Antony), Marcus Rashford (Scott McTominay), Bruno Fernandes.

Barcelona: Marc-André ter Stegen, Andreas Christensen, Ronald Araújo (Marcos Alonso), Álex Balde, Jules Koundé, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Franck Kessié, Robert Lewandowski, Sergi Roberto (Ferran Torres), Raphinha (Ansu Fati).

A játéknap eredményei:

Union Berlin – Ajax 3-1
Manchester United – Barcelona 2-1
Rennes – Sahtar Doneck 
AS Roma – Salzburg 2-0
Nantes – Juventus 0-3
AS Monaco- Bayer Leverkusen 2-4
PSV Eindhoven- Sevilla 2-0
Midtjylland- Sporting 0-4