Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: kettős győzelemmel jutott tovább a Fiorentina

Az Európa-konferencialiga legjobb 16 közé jutásáért vívott visszavágókat rendezték csütörtökön, ahol a késő esti mérkőzéseken egy párharc kivételével mindegyik teljesen nyitott volt.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Basel és a Trabzonspor akárcsak az első mérkőzésen, úgy ezúttal is nagyon szoros csatát vívott. A párharcot gyorsan kitudta egyenlíteni a svájci csapat, a 13. percben Amdouni szerzett vezetést. Ezt követően a törökök végig irányították a találkozót és több helyzetet is kidolgoztak, sőt, Bakasetas révén büntetőt is elvégezhettek, ami kimaradt. Mindezek pedig megbosszulták magukat és a 77. minutumban Zeqiri góljával már 2-0-ra vezetett a Basel, amivel ők álltak továbbjutásra, és mint később kiderült ez össze is jött.

Basel – Trabzonspor 2-0 (0-0); továbbjutott a Basel 2-1-gyes összesítéssel
Gólszerzők: Z. Amdouni (13.), Zeqiri (77.)

A Fiorentina és Braga közötti párharcról azt lehetett volna hinni, hogy már az odavágón lerendezték a felek, ugyanis az olaszok 4-0-ás sikert arattak idegenben. Ennek ellenére sem vették félvállról a meccset a firenzeiek, de így is a frászt hozták a portugálok a szurkolókra, ugyanis a 17. percben Castro vezetést szerzett, majd Djalo a 34. minutumban kettőre növelte a Braga előnyét. Alig pár perc múlva viszont Mandragora betalált, ezért újra három gól volt a két csapat között. Az 58. percben pedig Saponara eloszlatott minden kétséget, ugyanis a rutinos középpályás egyenlíteni tudott, amivel végleg bebiztosította a Fiorentina továbbjutását. Sőt, a hajrában még Cabral is eredményes tud lenni, így a visszavágót is az olaszok nyerik.

Fiorentina – Braga 3-2 (1-2); továbbjutott a Fiorentina 7-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Mandragora (37.), Saponara (58.), Cabral (83.) ill. A. Castro (17.), Djalo (34.)

A Gent és a Qarabag közötti mérkőzés teljes ellentétje volt a múltheti találkozónak, akkor az azeriek voltak jobbak, most viszont a belgák. Az első mérkőzést az akkor hazai pályán játszó Qarabag nyerte 1-0-ra, most pedig a Gent győzedelmeskedett ugyanilyen arányban Gift góljával, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban sem született döntés a két csapat között, ennek következtében jöhettek a büntetők. Az idegek harcát pedig a belgák bírták jobban, ezért ők jutnak a legjobb 16 közé.

Gent – Qarabag 2-0 – büntetők után (1-0, 1-0, 0-0); továbbjutott a Gent 2-1-gyes összesítéssel
Gólszerző: O. Gift (74.)

A Lech Poznan és a Bodo/Glimt közötti párharc korántsem volt izgalmas, ugyanis az első mérkőzésen egy feledhető 0-0 született, míg a visszavágót a lengyelek nyerték meg az egyetlen valamire való lehetőségükkel, amelyet Mikael Ishak tudott kihasználni és a következő körbe lőtte csapatát.

Lech Poznan – Bodo/Glimt 1-0 (0-0); továbbjutott a Lech Poznan 1-0-ás összesítéssel
Gólszerző: M. Ishak (63.)

Európa-konferencialiga, legjobb 16 közé jutásért, korábbi mérkőzések:
Anderlecht – Ludogorec 3-1 – büntetők után; továbbjutott az Anderlecht 3-2-es összesítéssel
CFR Cluj – Lazio 0-0; továbbjutott a Lazio 1-0-ás összesítéssel
Dnyipro-1 – AEK Larnaca 0-0; továbbjutott az AEK LArnaca 1-0-ás összesítéssel
Partizan – Sheriff Tiraspol 1-3; továbbjutott a Sheriff Tiraspol 3-2-es összesítéssel