Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundázás miatt vizsgálnak egy spanyol Király-kupa-meccset

A spanyol hatóságok bundagyanú miatt vizsgálatot indítottak egy 2021-es spanyol Király-kupa-mérkőzéssel kapcsolatban…

(Photo by Manu Reino/DeFodi Images via Getty Images)

A Spanyolországhoz tartozó Melilla bírósága vizsgálatot indított a spanyol Király-kupában 2021-ben lejátszott Huracan Melilla-Levante mérkőzéssel kapcsolatban, mivel a vendégek által 8-0-ra megnyert meccs kapcsán bundázás gyanúja merült fel.

A spanyol első- és másodosztályú bajnokságot szervező és irányító La Liga csütörtökön közölte, hogy hivatalos kérelmet nyújtott be a sport sértetlenségét és a fogadási csalásokat vizsgáló rendőrségi egységnek (CENPIDA), miután meg nem nevezett forrásból arról értesült, hogy a találkozóval kapcsolatban felvetődött a bundagyanú.

A melillai bíróság ennek nyomán indított vizsgálatot, és hat személyt, közte egy korábbi Huracan-játékost már ki is hallgattak az ügyben. Rendőrségi tájékoztatás szerint egy korábbi Huracan-futballistát már kedden letartóztattak, őt többrendbeli fogadási csalással gyanúsítják.

Az ötödosztályban jelenleg saját csoportjában egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint húsz vereséggel és 4-72-es gólkülönbséggel utolsó melillai egyesület közölte, mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal.

A Király Kupát a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) felügyeli, de a szervezet egyelőre még nem reagált a folyamatban lévő nyomozásra.