Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool középpályását igazolná le ingyen a Barcelona – sajtóhír

Katalán sajtóhírek szerint a Barcelona újabb játékost igazolna le ingyen a nyáron, most épp a Liverpool lejáró szerződésű középpályását szemelték ki. 

 (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A katalán Sport értesülései szerint a Barcelona újabb ingyen igazolható játékost követ figyelemmel. A legfrissebb hírek szerint a Liverpool középpályása, Naby Keita a kiszemelt. A katalán gárdának már konkrétan van egy listája azokról a játékosokról, akiket a nyáron ingyen igazolhat le: Ilkay Gündogan, N’Golo Kanté és Youri Tielemans célpont Barcelonában.

Keita szerződése idén nyáron lejár a Liverpoolnál, és most már úgy tűnik, nem fogják azt meghosszabbítani, ezért ingyen távozhat, ez pedig csábító a Barca számára. Azonban nem biztos, hogy pont a korábbi RB Leipzig játékosra lenne szüksége a katalánoknak. Sergio Busquets távozása már biztosra vehető, ezért a Barcának egy védekező középpályásra lenne inkább szüksége, Keita viszont inkább támadó középpályás szerepben játszik jelenleg a Liverpoolban, emellett pedig nagyon sérülékeny is.

Nem Busquets az egyetlen középpályás, aki távozhat nyáron a Barcelonából, mivel sajtóhírek szerint Franck Kessié sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és az Inter már érdeklődik is iránta. Az ő a helyére viszont már megfelelő lenne Keita.

A Liverpool 28 éves középpályása 2018-ba igazolt Angliába az RB Leipzig csapatából 60 millió euró ellenében. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 128 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 11 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.