Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: újabb csapás a fiatal játékos számára!

Úgy tűnik, nagyon nem kegyes Fortuna azzal az Ansu Fatival, aki újabb térsérülés szenvedett, amely után könnyen megeshet, hogy újabb mérkőzésekről hiányozhat majd.

Ki ne ismerné a történetet, hogy a még mindig csak 20 esztendős támadó valósággal berobbant az FC Barcelona felnőtt csapatában, jobbnál-jobb teljesítményeket nyújtva, aztán kezdődtek a sérülései: 2021 szeptemberéig visszanyúlva például Ansu Fati 181 napot hiányzott hol térdsérülés, hol combsérülés, hol pedig a meccsterhelés hiánya miatt. Ez időszak alatt a csapat 35 találkozót játszott nélküle.

Sajnos a balszerencse tovább kísérti a fiatal játékost, aki a Barca legutóbbi, pénteki edzésén ismét a térdét fájlalta.

A katalánok tájékoztatása szerint a Fati sérülése csupán ‘zúzódás, a hétvégi Almeria elleni bajnokit biztosan kihagyja majd, visszatérése pedig a felépülésének a függvénye’.
A Sport című katalán lap beszámolója szerint ugyanakkor ismerve Fati ‘sérülésekkel kapcsolatos előéletét’, az sem kizárható hogy a Barca nem sietteti el a visszatérését, így megint pár meccs erejéig nem láthatjuk őt a pályán.

Ansu Fati az idei szezonban 34 tétmeccsen játszott a Barcában, ám ezeken mindössze 10 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja. Újabb sérülése abból a szempontból sem jött jókör, hogy a támadásokért felelős Ousmane Dembelé, vagy Pedri hiányzása miatt az esélyt is könnyebben megkaphatta volna arra, hogy visszaverekedje magát Xavi kezdőcsapatába.