Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: tovább növelte előnyét a Raków az élen – videóval

A lengyel bajnokság (Esktraklasa) 22. fordulójának pénteki mérkőzéseit az éllovas és a második helyezett lépett pályára…

A listavezető Raków Czestochowa a korai hátrányba kerülés ellenére fordítani tudott és 2-1-es győzelmet aratott a középmezőnyben tanyázó Jagiellonia Bialystok otthonában. A hazaiak mindössze három perc elteltével vezetéshez jutottak, a spanyol Jesus Imaz egy távoli emeléssel vette be a kintálló Kovacevic kapuját. A Raków több kimaradt lehetőség után a félidő hajrájában tudott egyenlíteni, amikor egy szöglet után Jean Carlos a tizenhaos magasságából bombázott a hálóba. A második játékrészben is lendületben maradtak a vendégek és addig nyomtak, amíg negyedórával a meccs vége előtt az előrehúzódó cseh hátvéd, Tomás Petrasek befejelte a győztes gólt. Marek Papszun együttese 15 forduló óta veretlen és az egész idényben mindössze kétszer kapott ki. Minden esélyük megvan arra, hogy az előző két szezon második helye után felérjenek a trónra, mivel a Raków győzelmével tovább növelte előnyét az üldözők előtt, immár kilenc ponttal vezeti a bajnokságot 12 fordulóval a szezon vége előtt.

Jagiellonia Bialystok – Raków Czestochowa 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Imaz (3.), ill. Jean Carlos (38.), Petrasek (75.)

 

A második helyezett Legia Varsó a kétszeri vezetés ellenére csak 2-2-es döntetlent játszott a harmadik Widzew Lódz ellen, így nőhetett a listavezető előnye. A hazaiak az első negyedóra végén a rutinos Pawel Wszolek közeli fejesével ragadták magukhoz az előnyt. A vendégek a hátrányba kerülés ellenére sem igazán tudtak váltani és további lehetőségek is inkább a Legia előtt adódtak a gólszerzésre. A második hazai gól helyett azonban húsz perccel a meccs vége előtt mégis kiegyenlített a Widzew, miután Milos jobbról érkező tekerésére Hladun nem jött ki, Kristoffer Hansen pedig a hálóba fejelt. Öt perccel később egy gyors Legia-támadás végén a menteni igyekvő Hanousek öngóljával vették vissza az előnyt a hazaiak, azonban ők sem örülhettek sokáig, mert újabb néhány perccel később Bartlomiej Pawlowski sorfalon megpattanó szabadrúgása kötött ki a hálóban. A 2-2-es végeredménnyel egyik csapat sem érte el a célját, kettőjük közt maradt a hétpontos különbség.

Legia Varsó – Widzew Lódz 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Wszolek (18.), Hanousek (76. – öngól), ill. Hansen (70.), Pawlowski (83.)

 

A bajnokság aktuális állása