Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 0-2-ről győzött a Betis a sereghajtó otthonában – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 23. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a Real Betis a kiesőjelölt Elche vendége volt…

(Photo by Francisco Macia/Quality Sport Images/Getty Images)

A hatodik helyezett Real Betis a vártnál jóval nehezebben, kétgólos hátrányból fordítva diadalmaskodott a szezonban eddig mindössze egyetlen meccset megnyerő sereghajtó Elche vendégeként. A stabil kiesőjelölt alicantei gárda villámrajtot vett a meccs elején és már az első tíz percben kétgólos előnyre tett szert, miután Fidel Chaves egy tizenegyest váltott gólra, majd két perccel később Lucas Boye átlövése kötött ki a hosszú alsóban. A sevillaiak nehezen ocsúdtak fel a korai sokkból és az első játékrészben nem nagyon tudták veszélyeztetni Badia kapuját. A fordulást követően viszont a Betis egyre nagyobb nyomást helyezett a hazaiakra, melynek eredményeként az 57. percben egy kiállítást harcolta ki, miután Magallán gólhelyzetben kézzel ütött bele a labdába. Bő félórával a vége előtt tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak és tovább fokozódott a Betis fölénye. Nem sokkal később a vendégek tizenegyeshez jutottak, melyből Borja Iglesias találatával kezdték meg a felzárkózást. Újabb három percre rá Guardado baloldali beadásából Juan Miranda pofozta be a játékszert a hálóba, így máris kiegyenlítették a találkozó állását. Az Elche sokáig hősiesen tartotta a 2-2-es eredményt, miközben a Betis folyamatosan rohamozot a győztes gól megszerzéséért. A 88. percben a vendégek újabb tizenegyeshez jutottak egy kezezés miatt, Iglesias lövését azonban Badia hárította. Végül a hosszabbítás perceiben harmadszor is büntetőt kaptak a vendégek, a hevesen reklamáló Rocót még ki is állította a játékvezető, Willian José pedig értékesítette a lehetőséget, így a Betis mindhárom pontot elvitte Elchéből.

Manuel Pellegrini csapata sorozatbeli harmadik győzelmével erősítette meg hatodik helyét, míg az Elche a mezőny többi tagjától messze lemaradva továbbra is sereghajtó.

Elche – Real Betis 2-3 (2-0)
Gólszerzők: Fidel (7.. – büntetőből), Boye (9.), ill. B. Iglesias (65. – büntetőből), Miranda (68.), Willian José (90+5. – büntetőből)
Kiállítva: Magallán (57.), Roco (90+4.), ill.

(A “Megtekintés a YouTube-on” feliratra kattintva tekinthető meg!)

A 23. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Elche – Real Betis 2-3

Szombat:
14:00 Espanyol – Mallorca (tv: Spíler 2)
16:15 Cádiz – Rayo Vallecano (tv: Spíler 2)
18:30 Real Madrid – Atlético Madrid (tv: Spíler 2)
21:00 Valencia – Real Sociedad (tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Athletic Club – Girona (tv: Spíler 2)
16:15 Celta Vigo – Real Valladolid (tv: Spíler 2)
18:30 Almería – Barcelona (tv: Spíler 2)
21:00 Sevilla – Osasuna (tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Villarreal – Getafe (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása