Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: idegenben játszott döntetlent a Liverpool

Az angol bajnokság (Premier League) 25. fordulójának szombati játéknapján a Liverpool a Crystal Palace otthonában próbálta javítani a hétközi Bajnokok Ligája blamát.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az első játékrészben a Liverpool jobban játszott, de a kapu előterében ezúttal sem muzsikáltak túl jól Jürgen Klopp fiai. A vendégek legveszélyesebb játékosa a sérülését követően hosszú idő után az újra a kezdőben helyet kapó Diogo Jota volt, aki kétszer is gólt szerezhetett volna, de egyik próbálkozását Vicente Guaita hárította, míg a másik a kapufáról pattant le. A hazai csapatnak is volt egy kapufája, Mateta lőhetett jó helyről, de Alisson óriási bravúrral felső lécre tudta tolni a játékszert. A szünetre így 0-0-ás döntetlennel mehettek az együttesek.

A második félidő még kevésbé volt izgalmas, mint az első, ugyanis mindössze egyetlen említésre méltó lehetőséget lehetett feljegyezni. A 49. percben Mohamed Salah szerezhetett volna vezetést a Liverpool számára, de lövése csak a felsőlécet találta el. A Liverpool tehát továbbra az egy szerzett pontjával megelőzte a Brightont, és feljött a 7. helyre, de az áhított Bajnokok Ligája indulást érő helyektől még messze vannak Kloppék, míg a Crystal Palace örülhet az egy pontnak, azonban a bennmaradáshoz szorgosan kell még gyűjtögetniük a pontokat.

Crystal Palace – Liverpool 0-0 (0-0)
Helyszín: Selhurst Park (London), Vezette: D. England
Gól:

A 25. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
Newcastle United -Brighton – Elhalasztva
Everton – Aston Villa 0-2
Leeds United – Southampton 1-0
Leicester City – Arsenal 0-1
West Ham United – Nottingham Forest 4-0
Bournemouth – Manchester City  1-4
Crystal Palace – Liverpool 0-0

Vasárnap:
14:30 Tottenham – Chelsea (Tv: Match 4)
Manchester United – Brentford – Elhalasztva

A bajnokság aktuális állása: