Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skót Ligakupa: Furuhashi duplázott, a Celtic nyerte a trófeát – videóval

Vasárnap délután rendezték a skót Ligakupa 2022-2023-as kiírásának döntőjét a Rangers és a Celtic között a Hampden Parkban…

(Photo by Mark Runnacles/Getty Images)

A Celtic 2-1-es győzelmet aratott a Skót Ligakupa döntőjében az ősi rivális Rangers felett. Nagy küzdelemben vette kezdetét a mérkőzés, eleinte azonban a kapuk keveset forogtak veszélyben. Ahogy haladt előre a mérkőzés, a Celtic úgy vette át fokozatosan egyre inkább az irányítást. Az első játékrész második felében már a zöld-fehérek veszélyeztettek, Jota helyzetével szemben McGregor védett nagyot. A szünet előtti perceket alaposan megnyomta a Celtic, több ígéretes akció végén azonban a befejezésekbe egy ideig rendre hiba csúszott, mígnem a 44. minutumban egy japán összjáték meghozta a remélt áttörést: Maeda előkészítéséből Kyogo Furuhashi szerezte meg a vezetést csapata számára. Ezzel az első 45 perc után 1-0 volt az állás. A folytatásban bár a Rangers is rákapcsolt, tíz perc elteltével a Celtic szerzett újabb gólt, miután Hatete bejátszásából Kyogo Furuhashi lőtt újabb gólt. Mielőtt eldőlni látszott volna a mérkőzés, a második játékrész derekánál Tavernier szabadrúgását követően Alfredo Morelos vitte be a Rangers szépítő találatát. A kék-fehérek innentől kezdve az egyenlítésért rohamozhattak, azonban csak kisebb lehetőségeik adódtak. Eközben a Celtic többször is eldönthette volna a mérkőzést, de az ellentámadásaik ugyancsak eredménytelenek maradtak, így a paprikásan alakuló végjáték már nem hozott újabb találatot, a Celtic 2-1-re győzött.

A zöld-fehérek ezzel 21. alkalommal hódították el a Skót Ligakupát, megközelítve a 27 elsőségével rekordernek számító Rangerst.

Rangers – Celtic 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Morelos (64.), ill. Furuhashi (44., 56.)