Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos bejelentést tettek a világbajnok szövetségi kapitányról – HIVATALOS

A katari világbajnokságot megnyerő argentin válogatott szövetségi kapitányának szerződése 2022. december 31-én lejárt…

(Photo by Gareth Cattermole – FIFA/FIFA via Getty Images)

Az argentin labdarúgó-szövetség a hétfői napon tett hivatalos bejelentést arról, hogy 2026-ig megújította az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni szerződését a nemzeti csapat élén.

A vb-győzelem után Scaloni előbb hazájában megünnepelte a sikert, majd visszatért családjával Mallorcára, ahol egy hosszabb pihenőt tartott, mielőtt a közelmúltban visszatért volna Argentínába, hogy ismét tárgyalóasztalhoz üljön a szövetség elnökével. A hírek szerint egy percig sem volt kétséges, hogy mindkét fél részéről igény van az együttműködésre, de a szövetség az eddiginél kedvezőbb feltételeket biztosított a szakember számára, és a pénzügyi részleteket kellett tisztázniuk. Végül azonban minden bürokratikus akadály elhárult és bejelentték az új szerződés megkötését.

A 44 esztendős tréner 2018 augusztusa óta 57 mérkőzésen vezette az Albicelestét, amely ebből 37 találkozót megnyert 15 döntetlen és mindössze öt vereség mellett. Menet közben az argentin válogatott három és fél éven át, 36 mérkőzésen át veretlen volt a vb-nyitómeccséig. Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!