Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: a katalánokat választaná a brazil tehetség!

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, az FC Barcelona kívánságlistáján is szerepel az Athletico Paranaense 18 esztendős tehetségének, Vitor Roque-nak a neve. 

A katalánok magától a játékostól kaptak pozitív visszajelzést a transzfer jövőbeni létrejöttét illetően, ugyanis a brazil U20-as válogatott csatára a Sport című lapnak adott interjújában elismerte, hogy nyitott lente a barcelonai folytatásra.

“Készen állok az európai folytatásra. Sokat és keményen dolgoztam azért, hogy eljuthassak idáig. Az, hogy az elmúlt évben a felnőttek között a Brasileirao-ban (brazil első osztályú bajnokság – a szerk.), valamint a Libertadors-kupában játszhattam, sokat segített a fejlődésemben. Örülök, hogy a 18. életévemet betöltve, most már valóban arról beszélhetünk, hogy Európába szerződhetek.” – fogalmazott a 18. születésnapját február utolsó napján betöltő Roque.

“Jelenleg szeretnék az Athletico Paranaense-re koncentrálni, hiszen ha itt jól teljesítek a tavasszal, annak az egyenes következménye lehet egy európai szerződés. Hogy készen állok-e a Barcára? Úgy érzem igen. Azzal, hogy egyszer a Barca játékosa lehetek, egy álmom válna valóra. Büszke vagyok már arra is, hogy tudom, hogy a klub érdeklődött felőlem. Folytatnom kell a kemény munkát, bíznom magamban és Istenben, és meg lesz mindennek az eredménye.” – fogalmazott a fiatal játékos, sokak szerint üzenetet is küldve ezzel a Barca vezetőségének.

Vitor Roque barcelonai szerződtetése nem lennénk meglepve, ha ezek után csak az anyagiakon múlna – A Barcának ugyanakkor jó tárgyalópartnernek kell lennie, hiszen, a játékosnak hosszú távra, 2027-ig szól a jelenlegi szerződése, és piaci értékét már most 14 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt).