Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó: Xavi elégedetlennek tűnt, Ancelotti a továbbjutás esélyeiről beszélt!

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, megtartotta a Real Madrid egy gólós vereségével záruló kupaelődöntő első felvonása utáni sajtótájékoztatóját Carlo Ancelotti és Xavi is. Nem meglepő módon, a két tréner különböző szemszögből közelítette meg a történteket. 

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

 

Ami igazán érdekes, hogy az a Xavi sem tűnt felhőtlenül boldognak a meccs előtt még szerinte is meglepőnek számító sikertől, akinek erre sok oka megadatott volna.

“Nagyszerű és fontos győzelmet arattunk, aminek örülünk ugyan, de elégedettek egyáltalán nem lehetünk. A célunk ugyanis mindig is az, hogy birtokoljuk a labdát, nálunk legyen a kezdeményezés. Ma ez egyáltalán nem történt meg, ráadásul hiányzott sokszor a sebesség is belőlünk. Elsősorban a védekezésre összpontosítottunk, amit ugyan jól csináltunk, hiszen egyedül Rodrygo helyzetét tudnám veszélyesnek említeni, ugyanakkor nem mi irányítottunk. Ha nincs nálunk a labda, akkor nem is tudjuk ezt megtenni! Előnyből várhatjuk a visszavágót, de gyorsan el kell felejtenünk, hogyan sikerült ezt a győzelmet elérnünk!” – értékelt röviden Xavi, akinek szavai alapján hangulatilag azért hasonló állapotban lehetett a mindig ‘kimért’ Carlo Ancelotti is.

“Őszinte leszek, ez egy rossz eredmény a számunkra. Nem gondolom, hogy vereséget érdemeltünk volna, de mivel hagytuk a Barcelonát, hogy közel védekezzen a kapujához, ezzel alaposan lecsökkentettük az esélyeinket a helyzetbe kerülést illetően. Nem kerültünk közel a kapujukhoz, így próbálkoztunk beadásokkal, átlövésekkel, sajnos nem sok sikerrel. A Barcelonának nagyon erős a védelme, és ezt ma is láthattuk.” – kezdte Ancelotti, majd kitért még csapata esélyeire a továbbjutást illetően.

“Egy pillanatra sem szabad elkeserednünk! Számomra például pozitív volt, ahogyan irányítottuk a találkozót. Ha ezt meg tudjuk tenni Barcelonában is, minden esélyünk meg lesz a továbbjutásra. Bizakodó vagyok”. – így a blancók trénere.

 

A párharc barcelonai visszavágóját április 5-én, 22:00-tól játsszák majd!