Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt évvel ezelőtt hunyt el Davide Astori, érzelmes meccset rendeznek ma este

Kereken öt évvel ezelőtt hunyt el tragikus hirtelenséggel a Fiorentina akkor 31 éves csapatkapitánya, Davide Astori…

(Photo Franco Romano/Nurphoto)

2018. március 4-én, éppen öt évvel ezelőtt hunyt el Davide Astori, a Fiorentina olasz válogatott hátvédje, miközben csapatával az Udinese elleni idegenbeli mérkőzésre készültek. Az akkor 31 éves labdarúgó álmában egy hirtelen szívmegállás következtében halt meg.

A “violák” ma este az olasz bajnokság (Serie A) aktuális fordulójában éppen akkori edzőjük, a Stefano Pioli által irányított AC Milannal találkoznak, amely Astori egykori nevelőegyesülete volt. A sorsszerű évforduló kapcsán a tréner is megosztotta gondolatait:

“A firenzei mérkőzések mindig különlegesek számomra, és ez most még inkább igaz, mert Davide mindig velem marad. Nagyon örülök, hogy elindult egy alapítvány, amely az elesetteknek segít, és Davide nevét viseli. Ő is ezt akarta volna. Egy hihetetlenül nyugodt, kedves és pozitív személyiség volt.”

Astori halálával kapcsolatban z ügyészségi nyomozás később megállapította, hogy megmenthették volna az életét, ugyanis a terheléses vizsgálatok szívritmuszavart mutattak ki nála, ennek ellenére mégis megkapta a sportorvosi engedélyt. Az engedélyt megadó orvost, Giorgio Galantit 2021-ben egyéves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, valamint 1 millió eurós kártérítést kellett fizetnie Astori családjának.