Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: Kerkez Milos góljával győzte le idegenben az AZ Alkmaar a Laziót – videóval

Az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében a Lazio és Alkmaar közötti párharc első mérkőzését előrébb hozták két nappal, mert az AS Roma is csütörtökön játszik Európa-liga mérkőzést hazai környezetben, és mint ismert, a két olasz fővárosi egy stadiont használ.

(Photo by Claudio Pasquazi/Anadolu Agency via Getty Images)

A találkozót a hazaiak kezdték jobban és már a 2. percben vezetéshez juthattak volna, de Sergej Milinkovic-Savic lövése elkerülte a kaput. A 18. percben viszont már nem úszta meg a holland csapat a kapott gólt, Zaccagni futott el a baloldalon, majd megtalálta labdájával a középen az egyetlen kapu elé érkező támadót, Pedrót, a spanyol játékos pedig nem hibázott és a kapuba belsőzte a labdát (1-0). Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét a hazai alakulat és Pedro a góljainak számát, azonban Mathew Ryan ezúttal hárítani tudott. A vendégeknek is megvolt a lehetősége az egyenlítésre, de Sven Mijnans csak a kapufát találta el. A 45. minutumban viszont csapattársa Vangelis Pavlidis jobban célzott Jesper Karlsson átadását követően és kiegyenlíti a mérkőzés állását (1-1). Még a szünet előtt Sergej Milinkovic-Savic ismét előnyhöz juttathatta volna csapatát, azonban Mathew Ryan a kapufára tolta lövését, így 1-1-es döntetlennel mehettek szünetre az együttesek.

A második félidő elején is betalálhatott volna a Lazio, de ezúttal sem jött össze, Felipe Anderson nem tudott betalálni ígéretes helyzetből, avagy Mathew Ryan ismét hárítani tudott. A 62. percben pedig jött a vendégek vezető gólja, az ellenfél térfelén szerzett labdát az Alkmaar, majd Kerkez Miloshoz került a labda, ő kitette a balszélre Karlssonnak, a svéd csatár pedig visszajátszotta a magyar válogatott védő elé a labdát, aki nem hibázott ziccerben, így megszerzi csapata számára a vezetést, ami mint utólag kiderült a győzelmet is jelentette (1-2). A hátralévő bő félórában ugyan még megvolt a rómaiaknak a lehetősége az egyenlítésre, de ez nem Felipe Anderson estéje volt, a 73. percben a kapufát találta telibe, a 80. minutumban pedig a kaput sem sikerült eltalálnia. A párharc ettől függetlenül még teljesen nyitott, azonban a hollandok várhatják kényelmesebb helyzetből a visszavágót, ráadásul hazai környezetben játsszák a második mérkőzést.

Lazio – AZ Alkmaar 1-2 (1-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: G. Nyberg (svéd)
Gólszerzők: Pedro (18.) ill. Pavlidis (45.), Kerkez (62.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

Európa-konferencialiga, a legjobb 8 közé jutásért, további mérkőzések:
18:45 AEK Larnaca – West Ham
18:45 Anderlecht – Villarreal (Tv: RTL II)
18:45 Sheriff Tiraspol – Nice
21:00 Basel – Slovan Bratislava
21:00 Fiorentina – Sivasspor (Tv: RTL II)
21:00 Gent – Basaksehir
21:00 Lech Poznan – Djurgarden