Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: búcsúzott a Tottenham, legjobb nyolc között az AC Milan – videóval

11 év után ismét a legjobb nyolc közé jutott az AC Milan a Bajnokok Ligájában, miután az olaszok megőrizték az előnyüket a Tottenham otthonában…

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Nem volt könnyű helyzetben sem az AC Milan, sem pedig a Tottenham a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, hiszen míg a Tottenham egy gólos hátrányból várt a párharcot, addig az milánóiaknak idegenben kellett helytállnia egy régi ismerős, Antonio Conte ellen.

Az első félidő azonban közel sem hozta azt az izgalmat amelyet a nézők előzetesen elképzeltek egy ilyen szoros párharc visszavágójára, a felek alig tudtak helyzeteket kialakítani. A Tottenham csak erőlködött, míg a kontrákra játszó AC Milan is inkább a biztosra ment és a védelemben dominált.

A második játékrész ugyan az izgalmakat elhozta, a gólok azonban ezúttal is elmaradtak, így a mérkőzés legizgalmasabb percét a hajrában láthattuk, amikor a Tottenham ziccerére azonnal válaszolt az AC Milan is egy hasonlóan nagy helyzettel, azonban a londoni egyenlítés ugyanúgy elmaradt, mint a milánói előny növelése, így az AC Milan örülhetett végül a 0-0-ás eredménynek, összesítésben 1 góllal továbbjutva a legjobb nyolc közé.

Tottenham  – AC Milan 0-0 (0-0)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium (London) Vezette: Turpin C. (francia)
Gólszerző:
–  ill.
Kiállítás: Romero (77.) ill.

Tottenham: Forster – Romero, Lenglet, B. Davies – Emerson Royal (Richarlison, 70.), Skipp, Höjberg, Perisic (Pedro Porro, 53.) – Kulusevki (D. Sánchez, 83.), Son – Kane.

Milan: Maignan – Kalulu, Thiaw, Tomori – Messias (Saelemaekers, 56. perc), Krunic, Tonali, T. Hernández – Brahim Díaz (Bennaszer, 81.), Rafael Leao – Giroud (Origi, 81.). 

A nyolcaddöntők eredményei és további programja:

Kedd:
Chelsea – Borussia Dortmund 2-0
Benfica – Club Brugge 5-1

Szerda:
Bayern München – PSG 2-0
Tottenham – AC Milan 0-0

03.14. Kedd:
21:00 FC Porto – Inter
21:00 Manchester City – RB Leipzig

03.15. Szerda:
21:00 Real Madrid – Liverpool
21:00 Napoli – Eintracht Frankfurt