Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Három hónap börtönre ítélték a Sevilla kapusát megtámadó PSV-szurkolót

Az Európa-liga rájátszásának második fordulójában a PSV-Sevilla találkozón a hazaiak egy drukkere beszaladt a pályára, és megtámadta a spanyolok kapusát, Marko Dmitrovicot. A férfire most kiszabták a büntetését is. 

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

Három hónap börtönbüntetésre ítélték azt a 20 éves roermondi férfit, aki február 23-án megtámadta meg a Sevilla kapusát, Marko Dmitrovicot a PSV elleni Európa-liga mérkőzésen, amelyből egy hónapot felfüggesztettek. A bíróság egy kétéves eltiltást is kiszabott rá, miszerint nem mehet be az eindhoveni Philips stadionba és annak közelébe sem, amikor a PSV hazai mérkőzéseket játszik.

A PSV szurkolója a meccs záró szakaszában szaladt be a pályára, és egyből megtámadta a spanyolok kapusát. A kapus védekezett, és szinte azonnal a földhöz vágta a férfit. A biztonsági őrök csak ezután értek oda, és gyorsan levitték a pályáról.

A holland klub később elárulta, hogy a gyanúsítottnak, Dylano K.-nak eleve nem is lett volna szabad a stadionban tartózkodnia, mivel az eindhoveni önkormányzat lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben, miután korábban már kétszer is elkövetett futballal kapcsolatos szabálysértéseket.

„Ön ittas állapotban szaladt be a pályára, hogy megtámadjon egy futballistát”

– közölte a bíróság.

„Ez elképesztő tiszteletlenség az áldozattal, a futballklubokkal és a PSV valódi szurkolóival szemben. Focirajongónak nevezi magát, de ennek semmi köze a futballhoz.”

Dylano  K. nem árulta el a bíróságnak, hogy került a stadionba a tiltás ellenére, de a PSV szerint egy barátja által vásárolt jeggyel jutott be.