Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Mikel Arteta honfitársával erősítené meg középpályáját – sajtóhír

Az “ágyúsok” a középpályájuk defenzív részét erősítenék meg, ahová Mikel Arteta egyik honfitársát szemelte ki a spanyol labdarúgó-bajnokságból (La Liga).

(Photo By Ricardo Larreina/Europa Press via Getty Images)

Az átigazolásokban jártas Steve Kay értesülései szerint az Arsenal a Real Sociedad tehetséges középpályását, Martín Zubimendit szeretné leigazolni. A londoni alakulat első számú kiszemeltje a posztra a Brighton játékosa, Moisés Caicedo volt, azonban Mikel Arteta inkább honfitársát látná szívesebben a keretben. A 24 éves középpályást 2027-ig köti szerződés a spanyol együtteshez, piaci értékét 40 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.com.

Zubimendi a baszk gárdánál nevelkedett és náluk járta végig az utánpótlást is lépésről lépésre. A felnőtt keretbe a 2019/20-as idény végén került fel, ahol remek játékkal azonnal beverekedte magát a kezdőbe, és azóta is meghatározó tagja a csapatnak. A Sociedad színeiben 129 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a spanyol labdarúgó, amelyeken 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

Korábbi sajtóhírek szerint a Chelsea is érdeklődik a fiatal labdarúgó iránt, a “kékek” N’Golo Kanté helyetteseként számolnának vele, de a hírek szerint Moisés Caicedo ugyancsak kiszemelt és Graham Potternél korábbi játékosa élvez prioritást.