Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbappé hosszabbításban lőtt góljával tudott nyerni a PSG a Brest otthonában! – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 27. fordulójának szombati játéknapját a listavezető PSG mérkőzése zárta, akik a kiesés ellen küzdő Brest otthonába látogattak.

A Bayern elleni BL-búcsú után a kiesés ellen küzdő Brest otthonában lépett pályára a Paris Saint-Germain együttese. A párizsiak az első percektől kezdve irányításuk alá vonták a játékot, és a 11. percben nagyon közel jártak a vezetés megszerzéséhez is, de Soler lövését Bizot hatalmas bravúrral a kapufára tudta tolni. A PSG fölénye a félidő további részében is megmaradt, de a befejezésekbe és az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A játékrész utolsó szakaszában aztán mégis sikerült feltörni a Brest védelmét! A 37. percben Mbappé vállalkozott egy távoli lövésre, amit Bizot középre ütött ki, ezt pedig Soler érte el elsőként és bevette a kaput, 0-1! A hazaiak azonban nem estek össze a bekapott góltól, és a 44. minutumban egy formás támadás végén Honorat kapott egy jó indítást, a támadó pedig a védőket lehagyva mattolni tudta Donnarummát, 1-1!

A második félidőben is igyekezett irányítani a játék menetét a PSG, és visszaszerezn a vezetést. Ehhez az 55. percben nagyon közel jártak Messi révén, de az argentin próbálkozása kevéssel elkerülte a hazai kaput. Nem sokkal később egy beívelés után a hazaiak előtt is adódott egy ígéretes lehetőség, de Brassier közeli fejese csak az oldalhálót találta el. A 65. minutumban ismét Messi járt közel a gólszerzéshez, az alsó sarokba tartó tekerését viszont hatalmas bravúrral védeni tudta Bizot! A holland hálóőrt pár perccel később ismét tesztelték, ezúttal Nuno Mendes, aki egy jó csel után jobbal próbálkozott, de ő sem tudott túljárni a kapus eszén. A mérkőzés utolsó 20 percében viszont a PSG igen enerválttá vált és nem igazán tudtak mit kezdeni a Brest védekezésével. Egészen a 91. percig, amikor Messi kiváló indítása után Mbappé a leshatárról ugrott ki és egy az egyben vihette a labdát a kapusra, a befejezést pedig nem hibázta el, 1-2! Az utolsó percekben már nem történt jelentős esemény, így a PSG, ha nehezen is, de be tudta gyűjteni a 3 pontot.

Brest – Paris Saint-Germain 1-2 (1-1)
Helyszín: Stadi
e Francis-Le Blé Vezette: M. Bollengier
Gólszerzők:
Honorat (44.) ill. Soler (37.), Mbappé (90+1.)
Sárga lapok: Belkebla (86.) ill. Mbappé (86.)
Kiállítás: ill.-

Brest: Bizot – Brassier, Duverne, Dari, Fadiga (Hérelle 81.) – Lees-Melou, Magnetti, Belkebla – Del Castillo (Lemarechal 76.), Mounie (Le Douaron 67.), Honorat Vezetőedző: Eric Roy

PSG: Donnarumma – Pembele (Bernat 75.), Ramos, Danilo, Mendes – Verratti, Zaire-Emery (Sanches 89.), Ruiz (Vitinha 75.) – Soler (Ekitike 81.), Messi, Mbappé Vezetőedző: Christophe Galtier

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lille – Lyon 3-3

Szombat:
Auxerre – Rennes 0-0
Brest – PSG 1-2

Vasárnap:
13:00 Clermont – Lens (Tv: Aréna 4)
15:00 AC Ajaccio – Montpellier
15:00 Angers – Toulouse
15:00 Lorient – Troyes
15:00 Nantes – Nice
17:05 Monaco – Reims (Tv: Match 4)
20:45 Marseille – Strasbourg

A bajnokság aktuális állása: