Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: újoncokat avathat az új kapitány!

A katari világbajnokságot követően Luis Enriquét helyébe lép Luis De La Fuente hivatalosan ugyan csupán március 17-én nevezi meg keretét a spanyolok Norvégia majd Skócia elleni közelgő Európa-bajnoki selejtezőire, a szemfüles spanyol lapok némiképp megelőztek De La Fuente kapitány bejelentését. 

A Marca című mértékadó madridi sajtóorgánum szerint a Real Madrid kölcsönjátékosaként az AC Milanban szereplő Brahim Diaz az egyik, aki számíthat meghívóra az új kapitánytól.

A marokkói felmenőkkel is bíró középpályást Marokkó válogatottja is megkörnyékezte, ám Walid Regragui szövetségi kapitány miután Brahim Diazzal is egyeztetett már megnevezte a nemzeti csapat márciusi keretét, amelyben nem szerepelt a 23 esztendős játékos neve. A Marca szerint mindez komoly előjele annak, hogy Brahim Diaz visszautasította Marokkót, és a spanyolok hívószavára vár – Érdekesség, hogy Brahim Diazt egyszer már meghívta a “beugró kapitányként” tevékenykedő  De La Fuente a nemzeti csapatba, ám az még egy Litvánia elleni 2021-es barátságos találkozón történt, nem tétmérkőzésen.

Ahogyan a Marca is fogalmaz, a többi régi-új ismerős nevet tartalmazó kapitányi listán egészen biztosan lesz / lesznek még újoncok. Például már csak azért is, mert a Luis Enrique kapitánysága alatt a nemzeti csapat első számú hálóőrévé előlépő Unai Simon achilles sérüléssel bajlódik: az Atheltic Bilbao kapusa helyébe a keretbe a Real Sociedad hálóőre, Álex Remiro léphet David Raya és Robert Sánchez mellé.

A spanyol válogatott március 25-én debütál Luis De La Fuente irányítása alatt Norvégia ellen, Malagán; majd három nappal később Glasgow-ba utaznak a skótok elleni találkozóra.