Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: a Liverpool és az Atlético is szoros küzdelemben esett ki – videóval

Az UEFA Ifjúsági Liga 2022-2023-as kiírásában a keddi és a szerdai napon tartják a negyeddöntők mérkőzéseit, melyet követően eldől, hogy mely csapatok jutnak be a négyes döntőbe…

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

A Sporting CP U19 hazai környezetben 1-0-ra legyőzte az eddig meggyőzően menetelő Liverpool U19 együttesét, ezzel a portugál csapat jutott be első két a legjobb négy közé. A mérkőzésnek Bogár Gergő személyében magyar játékvezetője volt, akinek egyik asszisztens Kóbor Péter lehetett. A találkozó elején a Liverpool nagy tehetsége, Ben Doak ijesztő fejsérülése borzolta a kedélyeket, aki ugyan a saját lábán, de láthatóan nem tiszta tekintettel hagyta el a játékteret. Az első játékrészben az angolok léptek fel kezdeményezőbben, azonban a hazaiak gyors ellenakciói több veszélyt hordoztak magukban, Davis azonban többször is remek védéssel óvta meg kapuját a góltól. A szünet után is a Liverpool támadott többet, azonban a második játékrész derekánál a Sporting szerezte meg a vezetést, miután egy ellentámadás végén Rodrigo Ribeiro lőtt a hálóba, aki ezzel már a hatodik gólját szerezte a kiírásban. A bekapott gól óhatatlanul megfogta az angol csapatot, a zöld-fehérek tovább rohamoztak az újabb gólért, de nem jártak sikerrel. A hajrában ugyan a Pool is próbálkozott becsülettel, a Sporting remekül védekezett és kiharcolta a továbbjutást.

Sporting CP U19 – Liverpool U19 1-0 (0-0)
Gólszerző: Ribeiro (65.), ill.

 

Az AC Milan U19 félidőnként egy-egy gólt szerezve aratott 2-0-s sikert az Atlético Madrid U19 felett a négyes döntőbe jutásért zajló mérkőzésen. Bár az első lehetőségek a vendégek előtt adódtak, a 12. percben a milánóiak kerültek lépéselőnybe, amikor egy ellentámadás végén Bakoune jobb oldali bejátszásából a kapu előterében menetrend szerint érkező Dariusz Stalmach volt eredményes. A “matracosok” hiába támadtak többet, kevés minőségi helyzet adódott előttük, kisebb lövési kísérleteiket pedig Nava rendre magabiztosan hárította. Az első játékrész végén az olaszok 1-0-s vezetése mellett vonultak szünetre a csapatok. A fordulást követően hiába birtokolták többet a játékszert a madridiak, a Milan sorra alakította ki a helyzeteket az ellentámadásokból. Több kimaradt lehetőség után a 67. minutumban Gabriele El Hilali lendületből megeresztett erős lövése átjutott Iturbe kapuson és a hálóban kötött ki, mellyel minden kérdés eldőlt. Ha nem is túl nagy meggyőződéssel, de az Atlético azért további támadásokat vezetett, de képtelen volt szépíteni, így Fernando Torres tavalyi elődöntős elbúcsúzott a küzdelmektől.

AC Milan U19 – Atlético Madrid U19 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Stalmach (12.), El Hilali (67.), ill.

 

UEFA Ifjúsági Liga, a negyeddöntők eddigi eredményei és további programja

Kedd:
Sporting CP U19 – Liverpool U19 1-0
AC Milan U19 – Atlético Madrid U19 2-0

Szerda:
14:00 AZ Alkmaar U19 – Real Madrid U19
18:30 Borussia Dortmund U19 – Hajduk Split U19

A négyes döntő mérkőzéseit április 21. és 24. között rendezik az UEFA nyoni központjában.