Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Osimhen duplázott, könnyedén jutott tovább a Napoli! – videóval

Sima győzelmet aratott hazai pályán a Luciano Spalletti vezette SSC Napoli az Oliver Glasner által irányított Eintracht Frankfurt ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

A mérkőzés első nagyobb lehetősége az Eintracht Frankfurt előtt adódott. A 9. percben Lenz szögletét követően Borré csúsztatott a labdába, amely végül nem talált célba. A 19. percben Piotr Zielinski szerelése után Khvicha Kvaratskhelia elé került a labda, a grúz támadó lehagyta védőit, viszont közbe túlságosan kisodródott, Trapp jól zárta a szöget a lövésénél. A 43. percben ismét Kvavartskhelia előtt adódott lehetőség, a fiatal labdarúgó ezúttal sem tudott túljárni Kevin Trapp eszén, a német portás lábbal védett. Az első félidő hosszabbításában megszerezte a vezetést a Napoli, Politano remek beadása után Osimhen fejelt a Frankfurt hálójába. 

A fordulást követően viszonylag gyorsan növelni tudta előnyét Luciano Spalletti csapata. Az 53. percben Di Lorenzo passza után újfent Osimhen volt eredményes. A 62. percben Zielinskit buktatta Djibril Sow a tizenhatoson belül, Anthony Taylor pedig határozottan a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt a lengyel középpályás, vagyis maga a sértett váltotta gólra. Több gól már nem született, mindkét mérkőzés alapján teljesen megérdemelten jutott be a legjobb nyolc közé a Napoli. 

SSC Napoli – Eintracht Frankfurt 3-0 (1-0) – Továbbjutott: a Napoli 5-0-ás összesítéssel
Helyszín:
Stadio Diego Armando Maradona (Nápoly); Vezette: Anthony Taylor (angol)
Gólszerzők:
Osimhen (45+2., 53.), Zielinski (64., büntető) ill.
Sárga lapok: ill.
Ndicka (26.), Lenz (32.), Götze (64.)
Kiállítás: ill.

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim (Juan Jesus 66.), Mario Rui – Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski (Ndombelé 74.) – Politano (Lozano 67.), Osimhen (Simeone 81.), Kvaratskhelia (Elmas 74.). Vezetőedző: Luciano Spalletti.

Frankfurt: Trapp – Buta, Tuta, Ndicka, Lenz  (Max 67.) – Rode (Jakic 74.), Sow – Knauff (Alidou 62.), Götze, Kamada – Borré. Vezetőedző: Oliver Glasner

A mérkőzés videós összefoglalója: