Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: három perc alatti mesterhármas repítette tovább a Gentet – videóval

Az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőinek visszavágói közt az első mérkőzést a szerdai kora esti órákban rendezték meg az Istanbul Basaksehir és a Gent között…

(Photo by Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via Getty Images)

Az első mérkőzés 1-1-es döntetlenje után a Gent 4-1-es győzelmet aratott az Istanbul Basaksehir vendégeként. A gól nélküli első félóra végeztével a belga csapat januárban szerződtetett nigériai gólvágója, Gift Orban elszabadult és három perc 24 másodperc leforgása alatt háromszor volt eredményes a 31. és a 34. minutum között, miután mindháromszor egy-egy ellentámadás végén ragasztott védhetetlen gólt Babacan ketrecébe. A 20 éves támadó az elmúlt hétvégi bajnokin mesternégyest szerzett – igaz, akkor félóra leforgása alatt érte el. Nem sokkal később még Hugo Cuypers is eredményes volt, végképp padlóra küldve a törököket. A 4-0-s félidei vezetést a második játékrész nagy részében is tartották a vendégek, a Basaksehir ugyan próbálkozott, a tetemes hátrányban meglehetősen hitehagyottan futballozott. A hajrában a csereként beálló Adnan Januzaj találata csak szépségtapaszt jelentett az isztambuliak számára, a Gent magabiztosan, 5-2-es összesítéssel jutott tovább.

A nemzetközi portálok beszámolói szerint Gift Orban a valaha volt leggyorsabb mesterhármast szerezte nemzetközi kupamérkőzésen.

A nigériai csatár mióta a Genthez igazolt, kilenc tétmérkőzésen 12 gólt lőtt.

Istanbul Basaksehir – Gent 1-4 (0-4)
Gólszerzők: Januzaj (88.), ill. G. Orban (31., 32., 34.), Cuypers (37.)

Európa-konferencialiga, a nyolcaddöntők további programja

Csütörtök, 18:45
Djurgarden – Lech Poznan (az első mérkőzés eredménye: 0-2)
Sivasspor – Fiorentina (0-1)
Slovan Bratislava – FC Basel (2-2)

Csütörtök, 21:00
AZ Alkmaar – SS Lazio (2-1)
OGC Nice – Sheriff Tiraspol (1-0)
Villarreal – RSC Anderlecht (1-1)
West Ham United – AEK Larnaca (2-0)