Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: különleges csereszabályt vezetnek be a tartalékbajnokságban

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) tartalékligájának újonnan rajtoló idényében egy különleges újítást fejeznek be a valós játékidő növelésének reményében…

Az MLS tartalékbajnokságában (MLS Next Pro) a következő idénytől kísérleti jelleggel bevezetik az úgynevezett „időzített csere” szabályát, amelynek értelmében a cserék során a lehívott játékosnak tíz másodperce lesz elhagyni a pályát.

Amennyiben egy lecserélendő játékos a száma felmutatásától számított tíz másodpercen belül nem hagyja el a játékteret, úgy a helyére beküldött játékos legalább egy percig nem léphet be a játéktérre, vagyis csapata legalább egy percig emberhátrányban kénytelen játszani.

A szabály részleteit nem taglalja az mlssoccer.com, de valószínű, hogy a beállni készülő játékos időtúllépés esetén a csere utáni következő játékmegszakítás során léphet pályára. Természetesen a sérülés miatt lecserélendő játékosokra nem vonatkozik ez a szabály.

Nyilvánvalóan a cserék időhúzásra való felhasználása ellen lépnek fel ezzel a kezdeményezéssel, amelyet egyelőre teszt jelleggel vezetnek be egy kisebb bajnokságban, de a sikere esetén számíthatunk rá, hogy szélesebb körben is alkalmazni fogják.