Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax védőjét szemelte ki a Bayern München! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese a nyári átigazolási időszakban szeretné megszerezni az Ajax védőjét, Jurrien Timbert.

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

A legfrissebb német sajtóhírek szerint a Bayern München együttese olyan védő után kutat a piacon, aki a védelem közepén és jobb oldalán is bevethető. A beszámolók alapján erre a célra a bajor sztárcsapat legfőbb kiszemeltje az Ajaxban futballozó Jurrien Timber. A holland játékos pályafutását már több éve figyelemmel kíséri a német klub vezetősége, mivel adottságai alapján tökéletesen passzolna a Julian Nagelsmann által gyakran váltakozó három és négyvédős rendszerbe is. A hírek szerint a Bayern azért keres védőt a piacon, mert egyre biztosabb, hogy Benjamin Pavard távozni fog a nyáron. A francia játékost jövő nyárig köti a szerződése a Bayernhez, és a felek jelenleg is folytatnak tárgyalásokat az esetleges hosszabbításról, de már hosszú ideje nem tudtak közös nevezőre jutni az új megállapodást illetően. A hosszabbítást nehezíti az a tény is, hogy Pavardnak az a Pini Zahavi az ügynöke, akiről nincsenek kellemes emlékei a bajorok vezetőinek, mivel az ő körébe tartozik David Alaba és Robert Lewandowski is. Amennyiben pedig a felek nem tudnak megegyezni az új szerződésről, úgy ezen a nyáron lesz az utolsó alkalma arra a Bayernnek, hogy nagyobb összeget kapjanak a Barcelona és az Inter által is figyelt Pavardért, akinek a helyére így Timber érkezhetne.

Jurrien Timber 2020 nyarán került fel az Ajax felnőttei közé. A klub színeiben azóta 110 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 5 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 42 millió euróra taksálja a transfermarkt.