Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-sorsolás: összekerült a Manchester City és a Bayern München

A Bajnokok Ligájának negyeddöntős mezőnye kialakult szerdán este, így meg is tartották a szokásos pénteki sorsolást a svájci Nyonban a további menetrendről…

(Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

A BL-ben a legjobb 8 közé 3 olasz (AC Milan, Inter, Napoli) csapat is bejutott, mellettük 2 angol (Manchester City, Chelsea), valamint egy-egy spanyol (Real Madrid), német (Bayern München) és portugál (Benfica) együttes képviselteti magát a legrangosabb kupasorozatban.

A sorsoláson nem csak a negyeddöntő párosításait húzzák ki, hanem a végleges menetrendet kialakítják, és nincs kiemelés, az azonos országból érkező csapatok is összekerülhetnek. A labdák kihúzását Hamit Altintop és Patrick Kluivert intézte, így az ő kezükben volt a párharcok sorsa.

A negyeddöntő dátumai: április 11., 12., illetve április 18. és 19.
Az eldöntő dátumai: május 9., 10., illetve május 16. és 17.
A döntőt pedig június 10-én rendezik Isztambulban, az Atatürk Stadionban

Elsőként a címvédő Real Mardidot húzták ki, aki hazai pályán kezdhet a Chelsea ellenében. Másodikként az Inter került ki a kalapokból, mint az odavágón hazai környezetben kezdő együttes, és a Porto kiejtését követően újabb portugál alakulat, a Benfica lesz az ellenfelük. Harmadjára egy előrehozott döntőnek is beillő Manchester City – Bayern München párosítást húzott ki Altintop és Kluivert, míg a negyedik összecsapás egy olasz párharc lesz, az AC Milan és a Napoli fog megvívni egymással az elődöntőbe jutásért.

Az elődöntőben pedig, mint kiderült biztosan lesz olasz alakulat, ugyanis az AC Milan – Napoli és az Inter – Benfica győztesei küzdenek majd meg egymással a döntőért. A másik ágon pedig így értelemszerűen a Manchester City – Bayern München, és a Real Madrid – Chelsea továbbjutói fognak megvívni egymással a fináléért.