Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Haaland triplázott, a Manchester City féltucatot vágott a Burnleynek! – videóval

Megkezdődtek az FA-kupa negyeddöntői, ahol a szombati játéknapon a Manchester City a másodosztály listavezetőjével, a Burnleyvel csapott össze.

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Egyértelmű esélyesként lépett pályára a Manchester City a Burnley elleni találkozón. A korábbi manchesteri legenda, Vincent Kompany által vezetett másodosztályú csapat azonban nem feltett kézzel jött ki a pályára és nem adták könnyen magukat. Ahogy az várható volt, a City nagy labdabirtoklási fölényt alakított ki az első percektől kezdve, de a félidő első felében még nem igazán tudták feltörni a Burnley védelmét. A 30. perc után viszont megtört a jég, és a 32. minutumban megszerezte a vezetést Pep Guardiola csapata. Ekkor Julian Álvarez maradt üresen, ő pedig kiválóan ugratta ki a védők között Erling Haalandot, aki pár pillanattal előbb érte el a labdát, mint a kirontó kapus, így sikerült elpasszolnia a játékszert a hálóőr mellett, 1-0! Mindössze három perc telt el, amikor a norvég támadó már a második gólját ünnepelhette! Kevin de Bruyne adott kiváló labdát Phil Fodennek, aki rendkívül pontosan tálalt középre, Haaland pedig ezúttal sem hibázott, 2-0! A szünet előtt még a Burnley is ki tudott dolgozni egy ígéretes helyzetet, de Maatsen közeli lövését Ortega magabiztos hárítani tudta, így megőrizte kétgólos előnyét a szünetre a Manchester City csapata.

A második félidő első jelentős helyzete is a Manchester City előtt adódott az 54. percben, amikor Walker centerezése után Mahrez lőhetett volna gólt, de a támadó kísérlete pont eltalálta a kapus lábát, így nem született meg a 3. gól.  Az 55. percben Haaland is közel járt ahhoz, hogy egy újabb mesterhármast ünnepeljen, de a szép egyéni alakítása végén Peacock-Farrell bravúrral védeni tudott. Az 59. minutumban viszont már a kapus sem tudott mit tenni. Foden lövésénél a kapufa még megmentette a Burnleyt, a kipattanót viszont Haaland már a hálóba vágta, 3-0! Újabb 3 perc elteltével a negyedik gól is megszületett! Kevin de Bruyne tudott a védője mögé kerülni, a középre tett labdájából pedig Álvarez volt eredményes, 4-0! A 68. percben még tovább növelte az előnyét a hazai gárda: Foden megpattanó beadásánál még bravúrral védett a kapus, de a labda így pont a csereként beálló Palmer elé került, aki közelről nem hibázott, 5-0! Guardiola csapata viszont ekkor sem állt le, és a 73. percben is bevették a Burnley kapuját! Egy ellentámadást vezetve, de Bruyne adott kiváló passzt Álvareznek, aki miután megverte a védőjét a kapus mellett is védhetetlenül a hálóba vágta a labdát, 6-0! A mérkőzés utolsó szakaszában a City már jelentősen visszavett az iramból és lepergette az utolsó perceket. Összességében domináns játékkal, egy megérdemelt különbségű sikert arattak és ezzel bejutottak a legjobb négy közé!

Manchester City – Burnley (II.) 6-0 (2-0)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: J. Brooks
Gólszerzők:
Haaland (32., 35., 59.) Alvarez (62., 73.), Palmer (68.) ill.-
Sárga lapok: ill. Barnes (90+1.)
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ortega – Walker, Dias (Akanji 63.), Laporte – Lewis (Phillips (66.), Rodri (Gomez 66.) – Foden, Alvarez, De Bruyne (Grealish 89.), Mahrez – Haaland (Palmer 63.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Burnley: Peacock-Farrell – Roberts, Al Dakhil, Beyer, Maatsen (Taylor 77.) – Gudmundsson (Cork 46.), Cullen, Vitinho (Baastien 77.), Tella (Obafemi 64.), Zaroury – Foster (Barnes 46.) Vezetőedző: Vincent Kompany

A mérkőzés összefoglalója:

A negyeddöntők eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester City – Burnley (II.) 6-0

Vasárnap:
13:00 Sheffield United (II.) – Blackburn Rovers (II.) (Tv: Spíler 1)
15:15 Brighton – Grimsby Town (IV.) (Tv: Spíler 1)
17:30 Manchester United – Fulham (Tv: Spíler 1)