Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: simán gyűrte le hazai pályán az Atlético Madrid a Valenciát – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 26. fordulójának szombati játéknapjának késő esti mérkőzésén a 3. helyért küzdő Atlético Madrid látta vendégül a kiesés elől menekülő Valenciát.

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

A Matracosok egyre jobb formát mutattak az elmúlt időszakban magukhoz képest és folytatták ezt a tendenciát, ugyanis nagyon simán legyőzték a Valenciát. Az első valamire való lehetőség a 20. percben volt, azonban Memphis Depay lövését Mamardashvili hárítani tudta. A 23. minutumban Marcos Llorente indult meg a labdával, majd remek labdát adott Griezmannak, a francia csatár pedig, ha szerencsével is, de maga elé varázsolta a labdát, majd higgadtan értékesítette helyzetét (1-0). Az első játékrészben még Rodrigo de Paul szerezhetett volna gólt, viszont lövése éppen csak, de elkerülte a kaput, ennek tudatában egygólos hazai előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő szinte azonnal góllal kezdődött, Yannick Carrasco és De Paul kényszerítőztek a vendégek 16-osán belül, aminek a végén a belga szélső éles szögből is betudta venni a Valencia kapuját (2-0). A második játékrész derekán a csereként beálló Thomas Lemar állította be a 3-0-ás végeredményt, a francia középpályás Álvaro Morata passzából tudott eredményes lenni. Az Atlético így 5 pontra feljött a Real Madridra, míg 6 pontra növelte előnyét a Real Sociedaddal szemben. A Valencia pedig maradt a 17. helyen, de ha holnap nyer a Getafe, akkor visszacsúsznak a 18. pozícióba, ami kiesést ér.

Atlético Madrid – Valencia 3-0 (1-0)
Helyszín: Metropolitano Stadion (Madrid), Vezette: Munuera Montero
Gólszerzők: Griezmann (23.), Carrasco (49.), Lemar (67.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 26. forduló eddigi mérkőzései és további menetrendje:
Péntek:
Valladolid – Athletic Bilbao 1-3

Szombat:
Almería – Cádiz 1-1
Rayo Vallecano – Girona 2-2
Espanyol – Celta Vigo 1-3
Atlético Madrid – Valencia 3-0

Vasárnap:
14:00 Real Betis – Mallorca (Tv: Spíler 2)
16:15 Osasuna – Villarreal (Tv: Spíler 2)
16:15 Real Sociedad – Elche
18:30 Getafe – Sevilla (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: