Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hatgólos meccsen vesztett pontokat a Tottenham – videóval

Az angol bajnokság 28., csonka fordulójának szombat délutáni mérkőzései közt a Tottenham a Southampton vendégeként lépett pályára…

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

A Southampton és a Tottenham egy eseménydús találkozón játszott 3-3-as döntetlent egymással. A találkozó mindkét csapat számára balszerencsésen indult, hiszen a vendégek Richarlisont, a hazaiak pedig Bella-Kotchapot vesztettek el sérülés miatt néhány perc után. A mezőnyjátékban a Tottenham volt aktívabb, mindez azonban a kapu előtt kevésbé mutatkozott meg. Az első játékrész hajrájában ismét mindkét csapat kényszerű cserét hajtott végre, amikor Bednárek és Davies hagyta el a játékteret. Az első félidő ráadásában a Spurs magához ragadta az előnyt, miután Szon remekül vette észre a támadáshoz jobbról becsatlakozó Pedro Porrót, aki teljesen üresen mehetett a kapu előterébe, majd nagy erővel a hálóba bombázta első gólját a londoni gárda színeiben. A folytatást követően szinte egyből egyenlítettek a “szentek”, miután Walcott jobb oldali beadásából Craig Adams talált közelről Forster ketrecébe. Ezt követően megint rákapcsolt a Tottenham és a játékrész derekánál a gólrekorder Harry Kane közeli fejesgóljával ismét visszavette a vezetést. Újabb tíz perccel később pedig a csereként beálló Ivan Perisic duplázta meg az előnyt, miután egy lecsorgó labdát vágott a tizenhatos vonaláról a kapuba. Negyedórával a vége előtt már 3-1-re vezetett a Tottenham, azonban a hazaiak nem adták fel és két perccel később egy jobb oldali bejátszást követően Mara lefejelt labdáját Theo Walcott vágta a hálóba. 3-2-re felzárkóztak a “szentek”, akik alaposan megnyomták a hajrát és a játékvezető hosszas videózást követően a ráadásban büntetőt ítélt a javukra Sarr véleményes szabálytalansága után. A tizenegyest a csapatkapitány James Ward-Prowse magabiztosan bombázta a hálóba, ezzel 3-3-ra módosította a végeredményt.

Southampton – Tottenham Hotspur 3-3 (0-1)
Gólszerzők: C. Adams (46.), Walcott (77.), Ward-Prowse (90+3. – büntetőből), ill. Porro (45+1.), Kane (65.), Perisic (75.)

 

A 28. forduló eddigi eredményei és további programja

Szombat:
Aston Villa – Bournemouth 3-0
Brentford – Leicester City 1-1
Liverpool – Fulham elhalasztva
Southampton – Tottenham Hotspur 3-3
Wolverhampton Wanderers – Leeds United 2-4
18:30 Chelsea – Everton (tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Arsenal – Crystal Palace (tv: Match 4)
Brighton & Hove Albion – Manchester United elhalasztva
Manchester City – West Ham United elhalasztva

A bajnokság aktuális állása