Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ibra betalált, mégis csúnya pofonba szaladt bele a Milan – videóval!

Rendkívül fontos mérkőzést játszott szombat este az AC Milan az Udinese otthonában az olasz bajnokság 27. fordulójában. Ráadásul nem csak a tét volt nagy – a hazaiak is odatették magukat.

Photo by Timothy Rogers/Getty Images

Sokat bukdácsol idén az AC Milan – csak úgy, mint a többi olasz topcsapat. A Napolit kivéve. Egy elég szép mezőny jött össze azért, hogy harcolhassanak a második helyért – ebben van benne a címvédő is. A piros-feketék viszont legutóbb a Salernitana ellen hullajtottak pontokat, előtte pedig a Fiorentinától kaptak ki. Ilyen bukták pedig még a Serie A-ban sem kéne, hogy beleférjenek. Az Udinese szintén hullámvasúton ül, igaz ők szerényebb célokért is küzdenek: a középmezőnyben vannak, de az európai porond lebeg a szemük előtt. Annak eléréséhez pedig néhány bravúrt is be kéne mutatniuk – mondjuk a Milan ellen.

A kezdés mindenesetre tökéletes volt: Roberto Pereyra a tizenhatosról lőhetett, a labda pedig a hálóban kötött ki. Így a hazai gárda már a 10. percben előnybe került. Ezt követően a milánóiak kezdték összekapni magukat. Szép lassan átvették a játék irányítását és jöttek is a helyzetek. A félidő végére annyira belelendültek, hogy a ráadásban ki is tudtak egyenlíteni: a kezdőben helyet kapó Zlatan Ibrahimovic talált be büntetőből – sőt, Sottil kiállítása után még emberelőnybe is került a Milan. Úgy nézett ki, hogy ezzel zárulhat az első játékrész, de Beto tett róla, hogy ez ne így legyen. Az Udinese támadója ugyanis a ráadás 6. percében gólt szerzett, így csapata mégis előnnyel mehetett szünetre.

A második játékrészben a Milan kisajátította a labdát, de közel sem tudtak annyi helyzetet kialakítani, mint szerettek volna. Nem jártak túl közel a gólhoz, a túloldalon viszont élni tudtak az adódó lehetőségekkel. Ehizibue betalált a 70. percben, a góljával pedig már 3-1-re vezetett az Udinese – gyakorlatilag eldőlt a meccs. Pioli hármas cserével reagált, de hiába. A Milan zsinórban harmadik bajnokiján maradt nyeretlen, így a riválisak nagy esélyhez juthatnak a pontvadászatban. Az Udinese viszont győzelmével feljött a 8. helyre – közvetlenül a Juventus mögé.

Udinese – AC Milan 3-1
G.: Pereyra (10.), Ibrahimovic (45+1.), Beto (45+6.), Ehizibue (70.)

A 27. forduló eddigi végeredményei

Péntek
Sassuolo – Spezia 1-0
Atalanta – Empoli 2-1

Szombat
Monza – Cremonese 1-1
Salernitana – Bologna 2-2
Udinese – AC Milan 3-1

Vasárnap
12:30 Sampdoria – Verona (Sport 2)
15:00 Fiorentina – Lecce 

15:00 Torino – Napoli (Sport 2)
18:00 Lazio – AS Roma (Sport 2)
20:45 Inter – Juventus (Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása